Ministerul Turismului modernizeaza litoralul romanesc

In vederea modernizarii litoralului romanesc si pentru cresterea atractivitatii acestuia, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului dezvolta parteneriate cu autoritatile publice locale, potrivit Imopedia.ro. In urma acestor colaborari, s-au inregistrat deja si primele reusite, in ultimele week-end-uri gradul de ocupare in statiunile de la malul Marii Negre apropiindu-se de 100%.

Astfel, pentru dezvoltarea infrastructurii turistice in zona de litoral a Romaniei, pentru prima data in ultimii 20 de ani, ministerul a alocat, in perioada 2009-2010, peste 10 milioane de euro pentru 16 proiecte de investitii, referitoare la: amenajarea falezei litorale; construirea unor pontoane pentru ambarcatiuni de agrement; construirea, reabilitarea si modernizarea de porturi turistice de agrement; construirea si modernizarea de spatii si dotari pentru activitati de agrement, culturale si de divertisment si amenajarea unor centre de preventie, tratament medical primar si a punctelor de salvamar.

In plus, MDRT a directionat in judetele Constanta si Tulcea fonduri importante din programele de alimentare cu apa si refacere a drumurilor de interes local.

Recent, MDRT a asigurat finantare pentru fluidizarea traficului spre sudul litoralului, prin crearea de noi legaturi rutiere si consolidarea si asfaltarea drumurilor judetene care leaga Medgidia de localitatile 23 August si Mangalia, prin Topraisar, Amzacea si Pecineaga.

Totodata, ministerul a asigurat, in ultimii doi ani, participarea firmelor si asociatiilor de turism de pe litoral sau a celor care promoveaza litoralul, la peste 40 dintre cele mai importante targuri de turism si manifestari expozitionale interne si externe, inregistrand, in 2009, primele succese in recastigarea marilor tour-operatori europeni. Astfel, ofertele pentru litoralul romanesc din sezonul 2010 s-au regasit in cataloagele DERTOUR, ITS, Sofrone Messerschmidt Reisen si TUI.

In vederea reabilitarii litoralului romanesc si a activitatii de turism in aceasta zona, MDRT a demarat procesul de demolare a constructiilor ridicate fara autorizatie sau cu depasirea limitei autorizatiei de construire, aflate pe proprietatea publica sau privata, finalizate sau in curs de executie, din zona plajelor.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului considera ca litoralul romanesc reprezinta una dintre destinatiile importante de turism si va continua colaborarea cu autoritatile publice locale, prin alocarea de fonduri pentru proiecte utile dezvoltarii si promovarii acesteia ca destinatie permanenta (si nu doar de week-end).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *