Ministrul Economiei: La ONRC, o firmă se înregistrează în trei zile, iar sistemul informatic al instituţiei este performant

Varujan-VosganianÎnregistrarea unei noi firme la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) durează numai trei zile, iar sistemul informatic al instituţiei este performant, a declarat joi ministrul Economiei, Varujan Vosganian, la Forumul European al Registrelor Comerţului (ECRF) de la Bucureşti.

În opinia lui Varujan Vosganian, Oficiul Naţional pentru Registrul Comerţului este o instituţie modernă şi eficientă, reprezentând un fin barometru al economiei româneşti, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, remis joi AGERPRES.

Potrivit ministrului, spiritul antreprenorial este încă puţin dezvoltat în România, care are doar 21 de întreprinderi la mia de locuitori, media în Uniunea Europeană fiind de peste 50 de firme la 1.000 de locuitori.

‘Creşterea numărului de IMM-uri este vitală pentru relansarea economică a ţării noastre şi pentru reducerea decalajelor faţă de statele dezvoltate din UE’, a spus ministrul, care a subliniat că ‘trebuie stimulată crearea a cât mai multor IMM-uri în industrie, producţie agricolă şi servicii’.

Joi, la Bucureşti, a avut loc cea de-a 16 ediţie a Forumului European al Registrelor Comerţului (ECRF), organizată de către ONRC în calitate de preşedinte pe perioada 2012 – 2013.

‘Evenimentul găzduit astăzi (joi – n.r.) de ţara noastră arată prestigiul de care se bucură ONRC pe plan european’, a afirmat Varujan Vosganian.

Cea de-a 16-a Conferinţă Anuală a ECRF, susţinută financiar de ECRF, a reunit un număr important de registre ale comerţului (aproximativ 50 de ţări, cu peste 100 de participanţi), atât membre ECRF (Olanda, Austria, Germania, Italia, Spania, Luxemburg, Marea Britanie – principali investitori europeni în societăţile comerciale cu participare străină la capitalul social în România), cât şi reprezentanţi ai altor organisme internaţionale (CRF, Comisia Europeană, Banca Mondială, IACA).

Registrul Comerţului îndeplineşte un serviciu public, cu importanţă deosebită în funcţionarea pieţei interne la nivelul Uniunii Europene, revenindu-i în mare parte obligaţia de a pune în practică prevederile celor şase directive comunitare privind societăţile comerciale, pentru care România are obligaţia asigurării aplicării depline şi corespunzătoare (publicarea situaţiilor financiare, sancţionarea pentru neîndeplinirea obligaţiilor de publicitate, furnizarea informaţiilor către cei interesaţi în timp util, înregistrarea şi arhivarea în format clasic şi electronic a informaţiilor prevăzute de directive etc.).

sursa articol: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *