Ministrul Muncii s-a întâlnit cu Misiunea comună a FMI, Băncii Mondiale și Comisiei Europene

mariana-campeanu2Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, s-a întâlnit, miercuri, cu misiunea comună a Fondului Monetar Internațional, Băncii Mondiale și Comisiei Europene, în cadrul evaluării noului acord stand-by cu România.

Pe agenda discuțiilor tehnice care au început la sediul Ministerului Muncii, se află stadiul elaborării planului național de ocupare, dar și reformele în vederea protejării persoanelor vulnerabile în corelare cu liberalizarea prețurilor la electricitate și gaz natural.

Totodată, vor fi abordate aspecte legate de legislație, cum ar fi dialogul social, Codul Muncii și proiectul Legii economiei sociale.

Misiunea FMI efectuează o vizită la București în perioada 22 octombrie — 5 noiembrie pentru discuții privind evaluarea Acordului Stand-By cu România, care a fost aprobat pe 27 septembrie de boardul Fondului.

Misiunea FMI are loc în comun cu echipe ale Comisiei Europene și Băncii Mondiale.

Boardul Fondului Monetar Internațional a aprobat, pe 27 septembrie, scrisoarea de intenție transmisă de autoritățile române pentru încheierea unui nou acord de tip preventiv în valoare de aproximativ două miliarde de euro, pentru o perioadă de doi ani, la care se adaugă alte două miliarde de euro de la Comisia Europeană.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *