Moscova exercita noi presiuni asupra lui Mihai Ghimpu. Ziua Ocupatiei Sovietice a Basarabiei

Ora 15:20 (ora Moscovei)

Duma de Stat a Rusiei a condamnat decretul lui Mihai Ghimpu despre declararea datei de 28 iunie drept Ziua Ocupaţiei Sovietice. „Aceasta este nu numai o acţiune politică planificată îndreptată împotriva relaţiilor ruso-moldovene, ci şi o încercare directă de a revizui istoria”, se menţionează în documentul citat de publicaţia Vocea Rusiei şi se subliniază că „el prejudiciază reglementarea conflictului transnistrean„.

Ora 12:00

In paralel, în această dimineaţă, agenţiile de presă ruseşti au transmis că şi Partidul Moldova Unită s-a alăturat Comuniştilor şi a propus parlamentului Republicii Moldova demiterea lui Mihai Ghimpu din funcţiile de preşedinte al parlamentului şi preşedinte interimar al ţării. El a fost acuzat de încălcarea Constituţiei şi abuz de putere în privinţa decretării datei de 28 iunie drept Ziua Ocupaţiei Sovietice a Basarabiei.

Ora 15:10

RIA-Novosti a transmis cu câteva minute în urmă că Partidul Comuniştilor şi Partidul Moldova Unită nu a reuşit demiterea preşedintelui deoarece majoritatea deputaţilor nu a susţinut această propunere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *