MPF: Au fost propuse pentru reducere 92 de taxe si tarife nefiscale – Afla care sunt acestea

5000deleiMinisterul Finanțelor Publice a propus astăzi Guvernului un pachet de acte normative pentru reducerea unui număr de 92 de taxe și tarife nefiscale.

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat o Ordonanță de Urgență și o Hotărâre de Guvern prin care vor fi eliminate 10 taxe și tarife nefiscale, iar alte 17 vor fi comasate. Pentru diferența de până la 92 de taxe și tarife care vor fi reduse urmează să fie promovate Ordine de ministru sau decizii ale președinților instituțiilor, astfel încât până la data de 1 iulie întregul pachet legislativ să intre în vigoare.

Așadar, în total, vor fi eliminate 14 taxe și tarife nefiscale și pentru alte 78 va fi eliminată plata individuală, ca urmare a comasării lor.

‘Am mulțumirea că, în urma colaborării cu mai mulți colegi din Guvern, am reușit astăzi să finalizăm prima etapă din procesul de reducere a 92 de taxe și tarife parafiscale. Această măsură este benefică, atât pentru contribuabili, care vor petrece mai puțin timp la ghișeu și vor plăti mai puțin, cât și pentru administrație’, consideră ministrul Finanțelor Publice, Ioana-Maria Petrescu.

Impactul bugetar anual estimat al taxelor și tarifelor reduse prin cele două acte normative aprobate astăzi este de 917.908 lei, din care, impactul asupra bugetului general consolidat este de 857.428 lei și 60.480 lei asupra bugetului instituțiilor proprii.

Taxele și tarife cu caracter nefiscal care sunt eliminate prin cele două acte normative adoptate astăzi de Guvern sunt:
Ministerul Afacerilor Interne
-Taxa de înscriere pentru examenul de admitere la școlile militare de subofițeri și jandarmi — a cărei nivel este 120 lei.

Ministerul Justiției

Oficiul Național al Registrului Comerțului
-Tarif pentru îndrumarea prealabilă în scopul înființării unei societăți — al cărui nivel este 19,8 lei /oră

-Tarif pentru cerere eliberare date statistice (fișa sintetica a investiției străine pentru o tara și o perioadă definită; statistica în funcție de un criteriu) — a cărui nivel este 20 lei/ fisa sintetica / statistica unicriteriala.

-Tarif pentru cerere eliberare informații pentru serii de firme grupate pe mai mult de 5 criterii — a cărui nivel este 11 lei /firma

Ministerul pentru Societatea Informațională
-Tariful de utilizare a procedurii electronice — a cărui nivel este 46 lei/ an/ utilizator

Ministerul Sănătății
-Taxa pentru emitere aviz privind activități în domeniul dispozitivelor medicale și medicamentelor — a cărui nivel este 300 lei /aviz

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice
-Tarif de analiză a documentației de licențiere/ autorizare—al cărui nivel este de 64 lei/ dosar

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice
-Taxa de acreditare a furnizorilor de servicii specializate pentru stimularea ocupării forței de muncă—al cărei nivel este de 377 lei/ acreditare —

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale
-Taxa pentru eliberarea licenței de depozit—al cărei nivel este de 135 lei / licența

Ministerul Economiei
-Taxa suplimentară de înregistrare și de examinare a cererii când termenul de examinare se prelungește

De asemenea, prin cele două acte normative adoptate astăzi a fost eliminată plata individuală prin comas are pentru 17 taxe și tarife nefiscale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *