Mugur Isărescu ajută UniCredit Ţiriac să recupereze 80% dintr-un credit acordat firmei Alia Apartments

ISARESCU - CONFERINTACu ajutorul venit si din partea lui Mugur Isarescu, cel care a cumparat recent un apartament de 1 milion de lei, UniCredit Ţiriac Bank estimează că va recupera aproape 80% din creditul de 22 milioane de euro acordat dezvoltatorilor spanioli ai complexului Alia Apartments din zona Arcul de Triumf, intrat în insolvenţă anul trecut.

In respectivul ansamblu rezidential si-a cumparat un apartament de lux in valoare de nu mai putin de 1 milion de lei, cu un credit in lei de 700.000 de lei, de la UniCredit Tiriac, si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

„Am avut acţionari străini care au conştientizat că nu sunt şanse să-şi recupereze investiţia. Am reuşit într-un an să vindem şi să închiriem 80 de apartamente. Mergând pe această strategie de vânzări, închirieri şi promoţii, estimăm că suma recuperată va fi de 17,2 milioane de euro. Expunerea noastră este de 22 milioane de euro”, a declarat Mircea Cotiga, director recuperare şi prevenirea fraudelor bancare UniCredit Ţiriac Bank.

Ansamblul finalizat în 2010, după o investiţie de 50 milioane de euro realizată de firma Alia Inmobiliaria, este încadrat în categoria de lux şi cuprinde 124 de apartamente, dintre care la data intrării în insolvenţă erau vândute 40.

La finalizarea construcţiei, locuinţele în complex erau vândute cu 3.500-4.000 euro/mp.

 

sursa articol: amosnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *