Noile solutii Cisco MDS Storage Networking ajuta companiile sa adreseze cerintele de stocare in crestere, oferind performante imbunatatite, scalabilitate si fiabilitate

 CiscoSystemsTrenduri precum cloud computing, Big Data si Internetul Lucrurilor determina o crestere rapida a cantitatii de date care trebuie procesate si stocate.

Departamentele de IT au astfel nevoie de sisteme de stocare mai performante, capabile sa faca fata cerintelor generate de aceste tendinte. In acest context, Cisco a anunta lansarea unor noi solutii pentru arhitecturile de tip Storage Area Networks (SAN), care ofera performante, scalabilitate si fiabilitate superioare echipamentelor similare. Noile solutii includ si Cisco® MDS 9710 Multilayer Director, care care ofera o latime de banda de trei ori mai mare decat orice alt director de stocare din industrie. De asemenea, Cisco a lansat switch-ul Cisco MDS 9250i Multiservice Fabric, care imbunatateste eficienta retelei unui sistem SAN.

Cererea de sisteme de stocare creste rapid la nivelul marilor companii. Conform estimarilor IDC (martie 2012), cerintele de stocare a datelor vor creste cu 61,4 % pana in 2015. Odata cu sistemele de stocare creste si nevoia pentru o mai buna integrare a acestora cu alte elemente de infrastructura ale centrului de date, precum retelistica si capacitatea de calcul. Cisco denumeste „Unified Data Center” aceasta strategie prin care furnizeaza un grad

Oferta Cisco de switch-uri pentru sisteme de stocare reprezinta o componenta critica a celui mai avansat si vast portofoliu de retelistica pentru centrele de date, un portofoliu ce acopera de la directori de stocare, switchuri, servere, management centralizat si un sistem propriu de operare, NX – OS. Acest portofoliu adreseaza o gama larga de industrii, pornind de la companii care au nevoie de un acces mai rapid la date de business pentru sustinerea procesului decizional, pana la domeniul medical, acolo unde personalul are nevoie sa acceseze date la cerere, in cadrul consultatiilor, tratamentelor sau interventiilor chirurgicale.

 Noul Cisco MDS 9710 Multilayer Director

Cisco MDS 9710 Multilayer Director stabileste un nou standard de performanta – oferind o capacitate totala de switching de 24 de terabiti pe secunda, ceea ce reprezinta o latime de banda de aproape 3 ori mai mare in comparatie cu orice alt director din industrie.

• Sustine atat conectivitate de tip „high-density Fibre Channel” cat si „Fibre Channel over Ethernet”
• Ofera conectivitate cu echipamentele de stocare pentru aplicatii critice, cantitati masive de date, unitati SSD si medii bazate pe cloud, fara sa afecteze operatiunile IT curente.
• Conceput pentru a creste fara upgrade-uri de tip „rip-and-replace”
• Cisco MDS 9710 Multilayer Director mosteneste aceleasi caracteristici de operatiuni non-stop ale clasei MDS, inclusive upgrade-uri de software, prin furnizarea unor capabilitati cu cel mai inalt grad de toleranta a erorilor, cu ajutorul ventilatoare de aerisire redundante (N+1), componentelor de switching,surselor de energie sau redundantei retelei (N:N)
• Consistenta operationala este furnizata la nivelul intregului centru de date, permitand clientilor sa utilizeze cunostintele angajatilor si procesele deja existente pentru a facilita migrarea catre noua

Noul Switch Cisco MDS 9250i Multiservice Fabric
Switch-ul Cisco MDS 9250i Multiservice Fabric ofera servicii de stocare, inclusiv solutiile Cisco I/OmAccelerator si Data Mobility Manager, care imbunatatesc eficienta sistemului SAN, prin derularea unor servicii importante de stocare centralizat, la nivelul componentelor de retea. Aceasta arhitectura reduce timpul si resursele necesare pentru indeplinirea functiilor de administrare, simplifica si accelereaza protectia datelor, pentru conformitatea cu reglementarile in vigoare.
• Ofera pana la 40 de porturi line-rate de 16GB FC/FICON, 8 porturi de 10 GE FcOE si 2 porturi de 1/10 GE FCIP/iSCSI, furnizand un set bogat de servicii prin licentiere.
• Extensia SAN simplifica protectia datelor si strategiilor de continuitate a operatiunilor, permitand backup, replicare la distanta si alte servicii de recuperare in caz de dezastru prin retele WAN, utilizand
• Cisco Data Mobility Manager ofera posibilitatea de a migra mai usor date de la un LUN la altul sau de la o structura de date la alta, mai rapid, fara a intrerupe accesul la date.

Cisco MDS 9710 Multilayer Director si Switch-ul MDS 9250i Multiservice Fabric sunt acum disponibile pe piata. Operatiunile de distributie si service pentru linia de produse Cisco MDC Storage Networking sunt “Anuntul de astazi intareste pozitia de lider tehnologic pe care Cisco o are pe piata directorilor de stocare”, a declarat Cristian Popescu, General Manager, Cisco Romania. „Impreuna cu partenerii nostri repozitionam centrul de date ca element central in derularea operatiunilor companiilor si proceselor de business continuity, elemente esentiale in mediul de afaceri competitiv de astazi.”

• Cititi: Cisco Data Center blog
• Intrati pe blog-ul: Raising the Bar for Storage Networks
• Aflati mai multe despre: Cisco Storage innovations

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial in IT care ajuta companiile sa profite de oportunitatile de maine, demonstrand lucrurile extraordinare ce pot avea loc atunci cand conectezi ceva ce nu era conectat pana atunci.

Pentru stiri in direct, va rugam sa accesati http://thenetwork.cisco.com

Cisco si sigla Cisco sunt marci comerciale sau marci inregistrate ale Cisco si/sau companiilor afiliate din SUA si alte tari. Puteti gasi o lista a marcilor inregistrate ale Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks. Marcile inregistrate ale partilor terte mentionate sunt detinute de proprietarii respectivi. Utilizarea cuvantului partener nu presupune o relatie de parteneriat intre Cisco si orice alta companie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *