Nu ai magazin de desfacere. Cu ce te ajuta un cititor de coduri de bare sau de carduri?

Te gandesti sa deschizi o afacere, poate o cofetarie, un laborator de prajituri cu livrare la domiciliu sau poate o gradinita in cartier? Cu ce te-ar ajuta pe tine cu cititor de coduri de bare?

Indiferent de domeniul de activitate, ajungi la un moment dat sa gestionezi stocuri de produse sau o tona de documente, iar de multe ori, ambele. In primul caz, este foarte sanatos pentru afacerea ta sa stii in orice moment la nivel de articol cate bucati ai disponibile. In al doilea caz, este mult mai simplu sa gestionezi informatia daca o arhivezi corect. Si intr-un caz si in celelalt, codurile de bare pot fi salvatoare, economisind timp si ajutandu-te sa pastrezi o evidenta stricta.

Poate ca nu este prioritatea ta de a cumpara un astfel de obiect dar este bine sa il ai in vedere. Cand lucrurile sunt simple si stii pe de rost fiecare client care ti-a vizitat site-ul sau ti-a trecut pragul magazinului, si mai ales cand esti sub acea stare dominata de adrenalina de la lansare in care stii pe de rost orice detaliu, simti ca poti sa tii totul minte. Repede insa, lucrurile o pot lua razna si avalansa de informatii te copleseste. In fiecare afacere este un moment in care trebuie sa realizezi ca memoria unui calculator este mai durabila, pe termen lung, decat memoria ta.

Un cititor de coduri de bare te poate ajuta sa pastrezi in ordine informatiile pe baza unui flux al productiei sau un flux al documentelor. Fiecare prajitura ce iti iese din cuptor si este frumos ambalata, poate sa aiba atasat un cod de bare care, la plecarea din unitate sa fie scanata. Si iata ca poti tine usor o evidenta a produselor livrate fara a le tine cont pe un caiet. Intr-o gradinita, fiecare dosar al unui copil poate sa aiba un cod de bare. Ori de cate ori scoti sau adaugi in arhiva acel dosar, o simpla scanare iti poate memora actiunile astfel incat sa stii in orice moment unde trebuei sa cauti documentele de care ai nevoie.

La fel de util iti poate fi si un cititor de carduri magnetice. Fie ca incasezi bani, caz in care a oferi doar modalitatea de plata cash nu mai este privita foarte bine de clienti, fie ca te-ai decis sa iti produci propriile tale carduri de loialitate, un astfel de cititor devine extrem de util. Poti gasi pe piata numeroase modele, de la foarte simple si ieftine la modele complicate, cu programe software performante si rezistente la conditii de lucru extreme. Poate ca nu iti sunt necesare modele sofisticate daca nu te lansezi in vanzare de materiale de constructii sau in zona logistica, dar este bine sa te informezi si sa stii cum sa compari diverse oferte ale furnizorilor de pe piata.

Foloseste tehnologia moderna pentru a tine sub control afacerea ta intr-un mod profesionist. Cititoarele de carduri sau de coduri de bare sustinute de un software specializat te pot ajuta in acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *