O. Nicolescu (CNIPMMR): În România, numărul de plăți fiscale pentru întreprinzători este cel mai mare din UE

2012_11_05_ovidiu nicolescu 3_rszRomânia are cel mai redus nivel al ponderii salariaților din mediul privat în total populație, de numai 13,76%, din 21 de state analizate ale Uniunii Europene, fapt care împiedică producerea de valoare adăugată și existența unei competitivități la nivel național, a declarat marți Ovidiu Nicolescu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), cu ocazia Forumului Național al IMM-urilor.

‘Spre deosebire de România, Elveția are un nivel al ponderii salariaților din mediul privat în total populație de 28,49%, iar Danemarca — de 26,57%. Acest lucru explică într-un mod foarte clar diferența de competitivitate dintre țara noastră și cele două țări menționate. Pentru a sprijini dezvoltarea unui mediu de afaceri favorabil, la nivel european se militează pentru adoptarea unei legislații concepute pentru întreprinderile mici și mijlocii, cu modificări ulterioare în cazul firmelor mari. Acest lucru ar fi deosebit de util și în România, deoarece în țara noastră există doar 1.520 de companii mari și peste 400.000 de IMM-uri’, a spus Ovidiu Nicolescu.

Potrivit acestuia, pentru îmbunătățirea mediului de afaceri este nevoie și de reducerea — cu minimum 25% — a numărului de plăți fiscale pentru întreprinzători.

‘În România, numărul de plăți fiscale pentru întreprinzători este cel mai mare din Uniunea Europeană. De aceea, este nevoie de eliminarea unui procent important din aceste plăți fiscale. De asemenea, România are nevoie de o Bancă specială pentru IMM-uri, dar și de reducerea TVA de la 24% la 19%. Din datele pe care le avem, creșterea TVA nu a dus și la sporirea încasărilor la bugetul de stat. Nu în ultimul rând, susținem promovarea unei legislații care să prevadă scutirea impozitării pentru profitul reinvestit’, a mai spus președintele CNIPMMR.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *