Ofiter MVD: “Militia da prostituatelor pana la 30 de mii pe luna”

Potrivit declaratiilor sefului MVD, Anatolii Moghilev, pentru activitatea operativa a cadrelor de la trafic de carne vie sunt necesare automobile de lux “Cadillac” si “Lexus”, costume scumpe Brioni si nu i-ar deranaja sa aiba nici elicoptere, scrie cotidianul central ucrainean Sevodnya. “De exemplu, cadrele noastre documenteaza un club de noapte scump. Trebuie sa castigam incredere. “Nu mergem acolo intr-un ?”, s-a intrebat ministrul.
“Pentru a intra in cluburi, Militia nu aloca bani”, a declarat pentru “Sevodnya” sub conditia anonimatului, fostul sef al uneia dintre sectiile pentru lupta cu prostituatele si proxenetii. Pentru a trimite fie si un singur operativ in club, pentru probleme de serviciu, alocam intregii sectii 50-70 de grivine. Mergem acolo de maxim doua ori pe luna”. In cazul in care clubul este mai scump, este folosita o alta schema. “Ai nostri au prieteni bogati, insetati de aventuri romantice, continua ofiterul. Ei sunt mai totdeauna in astfel de locuri si noi ii rugam sa ne ajute, sa plateasca pentru noi. Multi accepta. Care dintre operativi ajunge acolo, ne este indiferent, noi suntem bucurosi ca putem sa trimitem pe cineva. Merge, evident, cine a avut legatura. In principiu, misiunea este sa observam obiectivul cu privire la care sunt date ca are legatura cu afacerea de furnizare de servicii intime.
“Sa bea spirtoase cadrelor noastre le este interzis, asa incat baietii nostrii comanda intotdeauna cocteiluri nealcoolice si intind de ele atata timp cat fileaza”. Ofiterii operativi pot cheltui bani pentru cumpararea prostituatelor. Scopul unei asemenea “achizitii” este sa ia curva “la cald”, cu clientul militian, ca sa nu se suceasca. Apoi, prin ea, ajung la proxenet. “Finantarea se aloca strict pe tinta operativa”, si nu pentru cocteiluri in club”, spune ofiterul.
”Fiecarei diviziuni pentru lupta cu traficul de carne vie i se aloca pe luna 10, pana la 30 de mii de grivine.” Legislatia prevede absolut toate masurile legale pentru obtinerea informatilor, inclusiv baza pe care se fac platile, afirma sursa din MVD. Este adevarat ca banii nu ajung – Militia primeste 40% din necesar. Dar fondurile operative constituie informatie secreta.

foto: svpressa.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *