Patronatul Bijutierilor îi cere premierului Victor Ponta demiterea preşedintelui ANPC

06191714800024267Patronatul Bijutierilor din România ii cere premierului Victor Ponta demiterea de urgenţă a preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Bogdan Cristian Nica, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

‘Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Bogdan Cristian Nica, a abuzat de funcţia în care a fost învestit, şi-a exercitat mandatul cu rea-credinţă, a dezinformat intenţionat opinia publică şi comisiile Camerei Deputaţilor, şi s-a folosit de toate pârghiile derivate din calitatea de preşedinte al ANPC pentru a promova alte interese. În acest context, a provocat prejudicii de imagine instituţiei pe care o conduce şi prejudicii materiale operatorilor economici de metale şi pietre preţioase, pe care i-a hărţuit intensiv, în ultimele luni’, se arată în comunicatul citat.

Potrivit comunicatului, marcarea obligatorie de către ANPC a tuturor bijuteriilor din România înseamnă instituirea unui monopol de stat.

‘Introducerea marcării obligatorii va afecta în mod decisiv activitatea a aproximativ 7.000 de IMM-uri, ce angrenează aproximativ 100.000 de locuri de muncă. Efectul modificării legislative dorite de ANPC s-ar reflecta în dispariţia a câtorva mii din aceste IMM-uri şi, implicit, a câtorva zeci de mii de locuri de muncă’, se mai spune în comunicat.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Bogdan Cristian Nica, a declarat, pe 3 aprilie a.c., că modificarea reglementărilor naţionale referitoare la marcarea metalelor preţioase vizează o armonizare cu legislaţia europeană, fiind în interesul cetăţeanului. Afectate ar fi doar unele interese comerciale nelegale.

‘Modificările propuse la OUG 190/2000 privind regimul metalelor preţioase şi pietrelor preţioase au în vedere crearea cadrului legislativ aplicabil prestatorilor de servicii provenind din alte state membre ale Uniunii Europene care doresc să efectueze operaţiuni pe teritoriul României. Transpunerea în legislaţia naţională a Directivei 2006/123/CE privind serviciile pe piaţa internă înseamnă, practic, evitarea intrării României sub procedura de infrigement. Totodată, urmărim informarea consumatorilor, de către operatorii cu metale preţioase şi pietre preţioase, în mod corect, complet şi precis, cu privire la natura şi caracteristicile obiectelor comercializate. Obligativitatea marcării obiectelor din metale preţioase comercializate sau expuse spre comercializare cu marca statului are în vedere asigurarea unui nivel înalt de protecţie a consumatorilor’, a afirmat preşedintele ANPC.

sursa articol: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *