Peste 11.000 de garantii acordate programului „Prima Casa”

Prima-CasaFondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri /FNGCIMM/ a acordat peste 11.000 de garanții în cadrul programului „Prima Casă”, în semestrul I, 27,6% dintre acestea fiind pentru municipiul București.

Potrivit unui comunicat al FNGCIMM, în top, în funcție de numărul de solicitări primite, se mai găsesc județele: Cluj, cu 8,1% din totalul garanțiilor, Ilfov, cu 7,1%, Timiș — 5,8%, și Constanța, Brașov, Sibiu și Iași — cu procentaje cuprinse între 3% și 5% fiecare.

La polul opus, cu cele mai puține cereri de finanțare în primul semestru al acestui an, se află județele Gorj, Harghita, Teleorman și Sălaj, cu câte 0,4% din total, Călărași, Ialomița și Giurgiu, cu câte 0,3% din garanțiile acordate.

‘Din analizele statistice efectuate, reiese că Programul ”Prima Casă’ a fost accesat cu preponderență de tineri cu vârsta cuprinsă între 26 și 35 de ani, care au preferat achiziționarea apartamentelor cu două camere’, se precizează în comunicat.

Prin contractele încheiate de la începutul programului și până la data de 20 iulie 2014, FNGCIMM a acordat peste 119.200 de garanții, în valoare de circa 2,3 miliarde de euro, pentru credite accesate în valoare de peste 4,56 miliarde de euro. Valoarea medie a finanțării accesate în cadrul programului este de 38.300 de euro, precizează Fondul.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *