Peter Szijjarto: Dorim sa stimulam schimburile comerciale bilaterale intre Romania si Ungaria

Szijjártó-Péter-121109Ungaria și România sunt parteneri strategici și caută modalități prin care să stimuleze schimburile comerciale bilaterale, a declarat luni secretarul de stat în Ministerul ungar de Externe, Peter Szijjarto, transmite MTI.

La un forum economic organizat de Camera de Comerț și Industrie a Ungariei, Szijjarto a precizat că România este a doua mare piață de export a Ungariei, după Germania, aproximativ 6% din exporturile țării vecine fiind orientate spre România. Szijjarto a mai spus că anul trecut schimburile comerciale bilaterale s-au ridicat la 6,7 miliarde de euro, principalele produse fiind combustibili, medicamente, echipamentele și produsele din industria alimentară.

La rândul său, Ministrul Economiei, Constantin Niță, a apreciat că schimburile comerciale dintre cele două țări ar putea ajunge la 10 miliarde de euro pe an, în condițiile în care Ungaria este al treilea cel mai important partener al României.

Peter Szijjarto și Constantin Niță au convenit că programele transfrontaliere ar trebui consolidate și, de asemenea, că rețelele energetice din cele două țări ar trebui interconectate.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *