Piaţa românească a maşinilor noi ar putea atinge un minim istoric de 50.000 de unităţi în 2013

masini-de-luxPiaţa românească a maşinilor noi ar putea atinge un minim istoric de 50.000 de unităţi în 2013, dacă ritmul de vânzări din primul semestru, de 4.000 de maşini/lună, va continua, potrivit reprezentanţilorAutovit.ro, cea mai mare platformă online din România pentru vânzare-cumpărare de maşini noi şi second-hand.

‘Este totuşi de aşteptat ca finalul lui 2013 să nu aducă rezultate atât de slabe, un factor de revigorare fiind programul Rabla, care, deşi a început în luna iunie, este de aşteptat să reprezinte 10-15% din piaţa totală a maşinilor noi. Voucherele Rabla s-au tranzacţionat în piaţă chiar şi cu un nivel de 1.300 de lei, dată fiind cererea scăzută pentru acestea şi perioada de doar 45 de zile de valabilitate’, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, Mihai Cune, business manager la Autovit.ro.

‘La maşini second-hand nu sunt motive ca valoarea de circa 30.000 de unităţi pe lună să se schimbe radical (cele din import şi reînmatriculările de maşini rulate din România). Va creşte ponderea maşinilor cu norma de poluare Euro 2, dat fiind că taxa auto a scăzut. Ne mai aşteptăm la o creştere şi pe segmentul de maşini Euro 4 cu motoare mici, dar cel mai mult la maşinile cu motoare Euro 5, unde timbrul de mediu are o valoare foarte mică’, a mai spus Mihai Cune.

 

 

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *