Presedintele Obama a multumit trupelor care au luptat in Irak

Armata americana pleaca din Irak, iar analistii se vor intreba multa vreme de acum incolo daca yankeii s-au intors din desert cu scut sau pe scut. Site-ul Casei Albe informeaza ca ieri, presedintele Barack Obama a vizitat baza de la Fort Bliss, Texas, pentru a se intalni cu militarii care au servit in Irak.

Comandantul suprem al armatei americane le-a multumit acestora si le-a urat bun venit acasa. “Este inca foarte mult de facut, pentru a ne asigura ca Irakul este cu adevarat partenerul nostru. Dar, multumta serviciului extraordinar pe care dumneavoastra si multi altii de la Fort Bliss l-ati facut, Irakul are oportunitatea de a-si crea un viitor mai bun, iar America este mai sigura”, le-a spus militarilor liderul de la Casa Alba.

Barack Obama a amintit ca un milion de militari americani au servit in Irak, si ca acesta a fost unul dintre cele mai lungi razboaie pe care SUA le-au purtat. Desi trupele americane s-au retras din Irak, armata americana va continua sa ofere training si asistenta fortelor de securitate irachiene, sa securizeze convoaiele umanitare si obiectivele diplomatice proprii si, de asemenea, va desfasura operatiuni de cautare a unor teroristi.

Foto: Pete Souza/ White House

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *