Prima Conferinţă a Consiliului Şcolilor Britanice Internaţionale – COBIS- desfăşurată la Bucureşti

Conferinta COBIS la BucurestiLa finele săptămânii trecute, Şcoala Britanică din Bucureşti (BSB) a găzduit prima conferință dedicată specialiştilor din departamentele de marketing, dezvoltare și admitere ale şcolilor membre COBIS (Consiliul Şcolilor Britanice Internaţionale).

Peste cincizeci de delegați din nouăsprezece țări, inclusiv reprezentanți din cinci școli din România au urmărit prezentările invitaților – experți în domeniile dezvoltare școlară, social media și marketing şcolar. Principalele subiecte discutate au fost comunicarea şcolară prin intermediul social media, branding, relațiile cu absolvenții, precum şi problematicile legate de toate etapele procesului de admitere.

„Această conferinţă a fost o ocazie deosebită pentru administratorii şcolari de a se întâlni și discuta problemele, succesele și oportunitățile cu care noi toți ne confruntăm, în contextul educației internaționale moderne. Aceasta a fost, de asemenea, o oportunitate fantastică de a prezenta situaţia şi oferta deosebită a școlilor internaționale din România și în special din București”, a declarat Simon Lambert, Directorul Departamentului de Admiteri, Marketing şi PR al Şcolii Britanice din Bucureşti.

Şcoala Britanică din Bucureşti s-a oferit voluntar pentru a găzdui această primă conferință COBIS pentru personalul din marketing. În cadrul COBIS, şcolile internaționale se întâlnesc în mod regulat pentru a discuta despre subiecte educaționale și administrative. Această conferință va fi organizată în mod constant în următori ani, ea urmând a avea loc în alte ţări din Europa și nu numai, unde membrii Consiliului Şcolilor Britanice Internaţionale îşi desfăşoară activitatea.

Consiliul Şcolilor Britanice Internaţionale – COBIS numără peste 300 de organizații membre, dezvoltându-se semnificativ de la înființarea sa în urmă cu peste treizeci de ani, în încercarea de a satisface nevoile și aspirațiile membrilor săi, la nivel mondial.

COBIS sprijină școlile membre prin furnizarea de servicii eficiente de dezvoltare profesională și de acces la informații cu privire la tendințele și evoluțiile în domeniul educației din Marea Britanie, coordonarea și sprijinirea rețelelor profesionale, facilitarea programelor de mentorat și de sprijin, precum și intermedierea unor servicii de consultanță eficiente între școli și furnizorii de servicii educaționale.

Întâlnirea de la Bucureşti a cuprins şi o seară tradiţională specială, organizată în centrul vechi al Bucureştiului, la “Caru’ cu bere”, unde delegaţii din Europa şi Orientul Apropiat au putut experimenta ospitalitatea românească.

Şcoala Britanică din Bucureşti (BSB) este un membru acreditat al COBIS (Consiliul Şcolilor Britanice Internaţionale) şi a fost înfiinţată în anul 2000 ca o instituţie de învăţământ internaţional de elită, oferind acces la o educaţie britanică de înaltă calitate. Şcoala dispune de un corp didactic internaţional, foarte performant, profesorii titulari fiind vorbitori nativi de limba engleză. BSB are, în prezent, peste 400 de elevi înscrişi în ciclul primar şi secundar şi deţine un campus modern în nordul capitalei, fiind de asemenea recunoscută de Ministerul Educaţiei din România. Pentru mai multe detalii: www.britishschool.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *