Reuters: Samsung a lansat primul smartphone care foloseste propriul sistem de operare

samsung-tizenGrupul sud-coreean Samsung Electronics Co a lansat miercuri primul smartphone care utilizează sistemul său de operare Tizen, un pas important în strategia celui mai mare producător mondial de telefoane mobile de a pune la punct un sistem software care să rivalizeze cu Android, dezvoltat de Google, transmite Reuters.

Dispozitivul denumit Z1 are un preț de cost de 5.700 de rupi (92 de dolari) fiind destinat celor care își cumpără pentru prima dată un smartphone. Cu un display de 4 inchi, carcasa de plastic și o interfață simplificată, acesta este unul din cele mai ieftine telefoane marca Samsung. Z1 vine cu aplicații pre-instalate și legături web cu servicii precum Amazon.com, Flipkart, Facebook, Twitter, LinkedIn, Yahoo și YouTube.

‘Samsung are șanse mai bune de succes cu cei care utilizează pentru prima dată un smartphone, care au o expunere limitată pe oferta ecosistemelor Android sau iOs’, a apreciat analistul IDC, Kiranjeet Kaur. Chiar dacă India este a treia mare piață din lume pentru smartphones, majoritatea consumatorilor din această țară nu au încă un astfel de dispozitiv, ceea ce înseamnă că potențialul de creștere este uriaș.

O purtătoare de cuvânt de la Samsung a declarat că grupul nu a decis încă dacă Z1 va fi lansat și pe alte piețe. În schimb, Samsung încearcă să promoveze sistemul de operare Tizen și pe alte platforme precum televizoarele.

tizen-new-lead

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *