Reuters: Vodafone preia un pachet majoritar de actiuni de la Hellas Online pentru 72,7 MIL EUR

Vodafone-PTY-Logo-white-300x500Grupul britanic Vodafone a ajuns vineri la un acord pentru preluarea unui pachet majoritar de acțiuni la furnizorul grec de Internet în bandă largă și telefonie fixă Hellas Online în schimbul sumei 72,7 de milioane de euro, în ideea de a putea concura mai bine cu liderul OTE pe o piață extrem de competitivă, transmite Reuters.

Vodafone Greece, care în anul 2009 a achiziționat un prim pachet de 18,5% din acțiunile Hellas Online, a preluat vineri un nou pachet de 73% de la grupul Intracom pentru 72,7 milioane euro în numerar. În urma acestei tranzacții, care ar urma să se finalizeze în ultimul trimestru al acestui an, Vodafone Greece va deține 91,2% din acțiunile Hellas Online și va fi obligat să facă o ofertă de preluare și pentru restul acțiunilor.

Potrivit Vodafone, Hellas Online avea la finele anului trecut 519.000 de utilizatori, ceea ce înseamnă o cotă de aproximativ 11% pe piața broadband, și a înregistrat venituri de 227,4 milioane de euro și un profit operațional de 68,4 milioane de euro.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *