România a avut cea mai mare creştere a producţiei industriale din UE în aprilie

paradox-in-industrie-comenzile-scad-afacerile-crescRomânia s-a situat în aprilie pe primul loc în Uniunea Europeană la creşterea producţiei industriale, comparativ cu perioada similară din 2012, în condiţiile în care indicatorul a scăzut cu 0,6% în zona euro (EA17) şi cu 0,8% în Uniunea Europeană (EU27), arată datele publicate miercuri de Oficiul european de statistică (Eurostat). 

Potrivit Eurostat, producţia industrială a crescut în opt state membre şi a scăzut în 13 ţări membre. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în România (12,6%), Lituania (5%) şi Estonia (2,7%), iar cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în Finlanda (minus 10,2%), Italia (minus 4,6%) şi Cehia (minus 3,4%).

În aprilie 2013, comparativ cu luna anterioară, România s-a situat pe locul trei în Uniunea Europeană la creşterea producţiei industriale, în condiţiile în care indicatorul a urcat cu 0,4% în zona euro (EA17) şi cu 0,3% în Uniunea Europeană (EU27).

Potrivit Eurostat, producţia industrială a scăzut în 11 state membre şi a crescut în zece ţări membre. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Irlanda (3%), Franţa (2,3%) şi România (1,9%) iar cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în Finlanda (5,1%), Olanda (minus 4,3%) şi Portugalia (minus 3,6%).

sursa articol: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *