România a împrumutat 500 milioane de euro din pieţele externe

imprumutRomânia a împrumutat luni 500 milioane de euro de pe pieţele externe printr-o emisiune de obligaţiuni denominate în euro cu scadenţa la şapte ani, la un randament de 4,15% pe an, au declarat surse bancare.

Ministerul Finanţelor intenţiona să atragă între 250 milioane de euro şi 500 milioane de euro.

„Oferta a fost suprasubscrisa de aproximativ 5 ori în condiţiile unei participări diversificate atât instituţionale, cât şi geografice a bazei de investitori. Aceasta tranzacţie reprezintă cel mai ieftin împrumut accesat de România în euro cu maturitate de 7 ani”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Finanţelor.

România a redeschis luni o emisiune de obligaţiuni în euro lansată la începutul lunii septembrie, prin care a împrumutat 1,5 miliarde euro la un randament de 4,769%.

„În septembrie am obţinut un randament de 4,76% şi am lansat acum la un randament indicativ de 4,25%. De fapt, spread-ul s-a îmbunătăţit cu aproape 70 de puncte de bază, inclusiv pe fondul semnării noului acord cu FMI şi CE şi al încadrării în ţintele de deficit, a prognozelor privind creşterea economică”, a spus Voinea.

sursa: mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *