România a înregistrat pe primul semestru din 2014 o creștere economică de 2,6% comparativ cu anul trecut

Economy_jpgRomânia a înregistrat pe primul semestru din 2014 o creștere economică de 2,6%, pe serie ajustată, comparativ cu semestrul I din 2013, ceea ce permite menținerea prognozei de creștere de 2,5 % pentru acest an, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

„Ținând cont de datele oferite de Institutul Național de Statistică, rezultă că România continuă creșterea economică, pe fondul evoluției pozitive a producției industriale și a exporturilor. Creșterea economică în semestrul I 2014, comparativ cu semestrul I din 2013, este de +2,6%, pe serie ajustată, România continuând să aibă una dintre cele mai mari creșteri economice din Europa”, se arată în comunicat.

Sursa citată afirmă că România continuă să aibă una dintre cele mai solide creșteri din Uniunea Europeană, „în contextul în care o serie de măsuri prevăzute în pachetul mai amplu de măsuri de stimulare a economiei și creare de noi locuri de muncă, precum reducerea CAS, nu au fost încă implementate”.

Potrivit Guvernului, indicatori economici precum consumul și exporturile au crescut pe primul semestru cu 8%, șomajul nu a cunoscut o creștere, în contextul unui nivel în continuare scăzut al inflației.

„Guvernul României menține prognoza de creștere economică de 2,5% pentru anul 2014, regăsită în Programul de convergență 2014-2017. În acest moment, România continuă să aibă spațiu fiscal de 2% din PIB din deficit, necesar stimulării creșterii economice, pe fondul continuării investițiilor publice, în contextul în care la rectificarea bugetară nu au fost tăiate fonduri de la investiții. Guvernul României subliniază că în această perioadă au fost luate măsuri importante, precum creșterea salariului minim, respectiv scutirea de impozit pe profitul reinvestit. Aceste măsuri vor fi dublate de reducerea impozitării muncii, prin reducerea CAS, măsură care va aduce beneficii concrete în creșterea numărului de locuri de muncă nou create, precum și a creșterii investițiilor străine directe în România”, mai susține Executivul.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *