România nu are nevoie de taxe suplimentare, ci de investiții în infrastructură, afirmă reprezentanţii Romtelecom şi Cosmote

ministrul-comunicatiilor-fuziunea-romtelecom-cosmote-probleme-concurentaRomânia are nevoie de investiţii în infrastructura telecom, nu de taxe suplimentare, care sunt în contradicţie cu dezvoltarea societăţii informaţionale, afirmă reprezentanţii Romtelecom şi Cosmote, referindu-se la decizia Guvernului de a aplica un impozit de 1,5% pe construcţiile speciale.

„La acest moment, aşteptăm să vedem în ce formă această iniţiativă va fi implementată. Dorim, însă, să ne exprimăm îngrijorarea în ceea ce o priveşte. Piaţa telecom din România se confruntă deja cu mari provocări în identificarea de resurse pentru finanţarea investiţiilor în reţelele fixe şi mobile de generaţie următoare. România are nevoie de investiţii în infrastructură, nu de taxe adiţionale pe acest segment. Sectorul telecom este deja printre cei mai mari contributori la bugetul de stat prin taxe şi impozite, un exemplu fiind licitaţia pentru spectrul 4G, în urma căreia statul a colectat aproape 700 milioane de euro din taxe de licenţă”, au declarat reprezentanţii Romtelecom şi Cosmote România.

„De asemenea, afectează capacitatea industriei de a finanţa dezvoltarea reţelelor 4G şi de fibră optică, cu prejudicii pe termen lung asupra dezvoltării întregii economii. Având în vedere aceste argumente, credem cu tărie că o asemenea decizie ar trebui reanalizată”, au mai spus reprezentanţii celor doi operatori telecom.

Cu afaceri de 462,8 milioane de euro în 2012, Cosmote România este al treilea operator local de telefonie mobilă.

Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă, companiile vor plăti un impozit pe construcţii speciale de 1,5% din valoarea construcţiei.

„Impozitul pe construcţii se calculeză prin aplicarea unei cote de 1,5% asupra valorii construcţiilor existente în patrimoniul contribuabililor la data de 31 decembrie a anului anterior, evidenţiată contabil în soldul debitor al conturilor corespunzătoare construcţiilor menţionate la art.2, din care se scade valoarea clădirilor, inclusiv valoarea lucrărilor de reconstruire, modernizare, consolidare, modificare sau extindere pentru clădirile închiriate, luate în concesiune, aflate în administrare ori în folosinţă, pentru care se datorează impozit pe clădiri, conform Titlului IX – Impozite şi taxe locale din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, de către contribuabil sau proprietar, după caz”, se arată în proiect.

sursa:mediafax
credit foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *