Romania are rezultate comparabile cu cele pe plan european in ceea ce priveste piata muncii

poza9-1024x767După un deceniu de implicare în acțiuni dedicate locurilor de muncă sigure și sănătoase, în România există rezultate concrete, comparabile cu cele atinse pe plan european, și care vor fi prezentate în cadrul ediției aniversare a Săptămânii Europene pentru Securitate, Sănătate în Muncă de la Sibiu (21-23 octombrie), se arată într-un comunicat al Inspecției Muncii, remis vineri AGERPRES.

‘Putem să aratăm că, pentru prima dată în România, după zece ani de preocupare în domeniul securității și sănătății în muncă, avem rezultate concretizate în locuri de muncă sigure și sănătoase, după modelul european’, a afirmat inspectorul general de stat al Inspecției Muncii Ciprian Georgian Dragomir.

La rândul său, inspectorul general de stat adjunct în domeniul securității și sănătății în muncă, Niculae Voinoiu, a apreciat că ‘preocuparea permanentă pentru scăderea numărului de accidente de muncă, mai ales prin conștientizarea riscurilor de la locul de muncă și eliminarea progresivă a acestora, are ca rezultat o forță de muncă eficientă și o productivitate sporită’.

Săptămâna europeană a sănătății și securității în muncă este cel mai important eveniment de sensibilizare de acest fel dedicat îmbunătățirii sănătății și securității în muncă în Europa. Săptămâna Europeană va debuta la Sibiu, unde se celebrează 10 ani de acțiuni dedicate Sănătății și securității în muncă, prin Conferința Jubiliară a Inspecției Muncii. Săptămâna are loc între 21 și 25 octombrie și este coordonată de Agenția Europeană pentru Sănătate și Securitate în Muncă (EU-OSHA) și implementată de partenerii săi din cele 28 de state membre ale UE și nu numai.

Evenimentul de la Sibiu este organizat cu sprijinul Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă (EU-OSHA), în parteneriat cu Universitatea ‘Lucian Blaga’ și cu Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR). Conferința va include prezentări de lucrări în domeniul securității și sănătății în muncă ale experților români și străini, schimburi de bune practici în efectuarea controalelor si asigurarea unor condiții de muncă la standarde europene. Programul conferinței este publicat pe www.inspectmun.ro, sectiunea ‘mass media’.

Potrivit statisticilor Inspecției Muncii, în primul semestru din 2013, numărul persoanelor care au suferit accidente de muncă a scăzut cu 23,4% față de perioada similară a anului trecut, la 1.603 persoane, din care 66 și-au pierdut viața, cu 43,6% mai puține. În 2012, au fost înregistrate 3.686 accidente de muncă și 215 accidente mortale.ț

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *