Romania – tara din Uniunea Europeana cu cele mai multe decese in accidente rutiere

Auto_Suzuki_Suzuki-Swift_Sport_032041_Cele mai recente rapoarte ale Comisiei Europene cu privire la tendințele, statisticile și provocările din domeniul siguranței rutiere arată că România este una dintre țările europene cu cel mai mare număr de decese în accidente rutiere alături de Letonia, Polonia și Lituania.

92 decese pentru fiecare milion de locuitori au fost înregistrate în România în 2013, dintre care cel mai mare numar de accidente a avut loc pe drumurile urbane, urmate de drumurile rurale şi mai apoi de autostrãzi. Media europeană este de 52 decese/un milion locuitori.

Celelalte 3 ţãri europene cu cel mai ridicat numãr de decese în accidente rutiere au fost Letonia cu 86 decese/un milion locuitori, Polonia cu 87 decese/un milion locuitori și Lituania cu 85 decese/un milion locuitori. La polul opus, țãrile cu cel mai mic număr de decese pentru fiecare milion de locuitori au fost Suedia (28) și Marea Britanie (29).

“Lecția pe care o putem învăța din acest studiu este cã românii care călătoresc au nevoie de cât mai multã protecție. O polițã de asigurare de sãnãtate poate fi folositoare oferind spitalizare gratuitã și cele mai bune servicii medicale disponibile. Mai mult decât atât, existã planuri de asigurare de accident care pot oferi protecție pentru diferite tipuri de accidente, cu invaliditate parțialã sau totalã sau chiar deces. Unul dintre planurile de asigurare de accident disponibile în România este MediHelp Accident Cover, un plan de asigurare care oferă o acoperire extinsã de 2 ani în caz de invaliditate temporarã si compensații de pânã la €2,000/lună. În plus, polița oferã o platã maximã de €100,000 Euro în cazul decesului, al invaliditãții permanente totale sau pierderii unui membru sau unui ochi. ”,spune Zahal Levy, Președintele MediHelp International.

Studiul Comisiei Europene aratã de asemenea cã puțin peste 26,000 de accidente au fost raportate în Uniunea Europeană, ceea ce reprezintã o scãdere de aproximativ 8% în comparație cu 2012. Mai mult decât atât, în ultimii ani au fost observate două îmbunătățiri importante atât în ceea ce privește conducătorii auto tineri cât și pasagerii auto. Numărul victimelor tinere (cu vârsta cuprinsã între 18 – 24 ani) a scãzut cu 19%, în timp ce reducerea procentului în rândul conducătorilor auto în vârstă (peste 65 ani) a fost de numai 2% pentru aceeași perioadă. De asemenea, numãrul pasagerilor auto uciși în accidente a scăzut cu 13% din 2010 pânã în 2012.

Sursă Studiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *