Rubla a atins minime istorice – Banca Centrala a Rusiei majoreaza dobanda de politica monetara

1410862526aad77c16Banca Centrală a Rusiei a decis joi să majoreze dobânda de politică monetară cu 50 de puncte de bază, de la 9,5% până la 10,5%, în condițiile în care în ultima perioadă rubla a atins noi minime istorice în raport cu euro și cu dolarul, pe fondul scăderii prețului petrolului și al sancțiunilor economice occidentale, transmite BBC.

În urmă cu șase săptămâni autoritățile de politică monetară de la Moscova au majorat costul creditului de la 8% la 9,5%.

Procesul va continua ‘în cazul agravării suplimentare a riscurilor privind inflația’, se arată într-un comunicat de presă publicat de Banca Rusiei la sfârșitul ședinței lunare de politică monetară. La 8 decembrie rata anuală a inflației se situa la 9,4%, mult peste ținta de 5,5% avută în vedere de Banca Centrală. Instituția se așteaptă ca inflația să rămână peste pragul de 8% până în primul trimestru al anului următor.

De asemenea, Banca Rusiei a avertizat joi că avansul economiei va fi slab în perioada 2015-2016 în urma reducerii cheltuielilor de consum.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *