Samsung-cel mai mare investitor în solare din România după un proiect de 100 milioane euro

Samsung-Logo

Gigantul sud-coreean Samsung, un business de circa 247 de miliarde de dolari, a devenit cel mai puternic investitor în parcuri solare din România după finalizarea unei investiţii de 100 de milioane de euro în comuna Slobozia din Giurgiu.

Potrivit datelor publicate de Trans­electrica, pe data de 01.10.2013 cel mai mare proiect fotovoltaic funcţional în România are o capacitate de 45 de MW, gestionarul acestuia fiind compania LJG Green Source Energy Alpha.

În medie, pentru fiecare megawatt într-un parc solar sunt necesare între 2,3 şi 2,5 hectare, aşa că tot proiectul ocupă o suprafaţă de aproximativ 112,5 hectare. Un teren de fotbal, de exemplu, are aproximativ un hectar.

Datele de la Registrul Comerţului arată însă că 78% din acţiunile acestei firmei de proiect sunt controlate de compania Solluce România 1 BV, înregistrată în Olanda. La rândul ei, compania Solluce România 1 BV este deţinută în proporţie de 80% de către Samsung Corp., fiind una dintre companiile afiliate ale grupului Samsung, după cum arată datele publicate de conglomeratul coreean la finalul primului semestru din acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *