Șase idei de destresare pentru antreprenori

Antreprenorii se numără printre cei care se luptă cel mai mult cu stresul. Pe cât de normal și des întâlnit este acesta în societatea modernă în care trăim, pe atât de dăunător poate fi acesta pe termen lung. Chiar dacă aveți o agendă foarte încărcată și nu vă mai rămâne mult timp la dispoziție, este important să fie luate măsuri împotriva sa. În timp, stresul duce la insomnii, probleme grave de sănătate, precum și o scădere a productivității.

Iată câteva idei pentru a-i face față:

  1. Planificați momente în care să vă deconectați complet de la muncă și să petreceți timp de calitate cu familia și prietenii. Acestea sunt esențiale pentru a vă încărca bateriile și veți reveni la treabă cu o energie mult mai bună.
  1. Dormiți suficient. N-o să recomandăm un anume număr de ore optime care trebuie dormite pe noapte, deoarece asta depinde de bioritmul fiecăruia. Cert este că, dacă pierdeți prea multe nopți, se va acumula oboseala și va duce la o calitate redusă a muncii.
  1. Țineți un jurnal în care să scrieți cât mai des. Este o metodă de a vă îmbunătăți creativitatea la scris și, în același timp, de a vă pune gândurile în ordine.
  1. Pe lângă toate cărțile legate de business și antreprenoriat, deconectați-vă citind în paralel și cărți de ficțiune.
  1. Apucați-vă de un hobby pe care să-l puteți practica oricând doriți, să nu depindeți de vreun partener sau loc anume. De exemplu, vă puteți apuca de un sport prin care să vă mențineți în formă maximă în timp ce vă relaxați, cum ar fi jogging sau ciclism. Dacă aveți înclinații creative, puteți încerca să vă apucați de pictat sau fotografiat, există nenumărate tutoriale online de la care să porniți. Dacă aveți curte, profitaț de ea și apucați-vă de grădinărit – găsiți la Covera câteva ustensile de bază, inclusiv mașini de tuns iarba sau gardul.
  1. În cazul în care aveți doar 5 minute de liniște la dispoziție, faceți o pauză de la muncă și încercați să vă goliți mintea. Puteți face puțin stretching cu ocazia asta. Dacă aveți ceva mai multe minute la dispoziție, puneți-vă căștile în urechi, dați play la muzica preferată și plecați la o scurtă plimbare.

 

Foto credit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *