SES: Gogo activeaza primul serviciu de conectivitate pentru zboruri transatlantice

Gogo_Inflight_LogoSES (NYSE Bursa de valori Euronext Paris si Luxemburg: SESG) anunta ca furnizorul de servicii de comunicatii la bord Gogo a inaugurat primul serviciu de conectivitate transatlantica folosind capacitate pe satelit de la SES.

Lansarea serviciului la bordul zborurilor peste Atlantic marcheaza un reper important in parteneriatul strategic dintre Gogo si SES. Acum aproximativ un an, cele doua companii au semnat contracte pentru capacitate pe satelit si asistenta la sol, avand ca obiectiv furnizarea continua a serviciilor de internet de mare viteza pasagerilor care calatoresc cu avionul deasupra SUA, regiunii Oceanului Atlantic si Europei.

Serviciul Gogo furnizat la bord in banda Ku se bazeaza pe trei vehicule SES. Satelitul SES-1 ofera acces la serviciul Gogo de internet de mare viteza pasagerilor care zboara deasupra SUA, in timp ce satelitul SES-6 cu puternicele sale unde de mobilitate asigura o acoperire fara intreruperi deasupra Atlanticului de Nord, iar SES-4 deserveste Europa. Cei trei sateliti au avut un rol esential in asigurarea conectivitatii pasagerilor de pe cursele transatlantice la internetul de mare viteza oferit pentru prima data de Gogo pe o asemenea ruta.

„Gogo a intrat acum pe prestigioasa piata a transportului aerian international, avand alaturi compania SES. Pentru noi, primele zboruri transatlantice reprezinta inceputul unui serviciu nou si atragator pe una dintre cele mai frecventate rute aeriene din lume,” a declarat Michael Small, presedinte si CEO al Gogo. „Dincolo de acest reper istoric, am contractat capacitate la bordul unui trio de sateliti SES bine pozitionati si fiabili pentru a asigura acea acoperire de care au nevoie companiile aeriene partenere pentru a face fata cererii tot mai mari a pasagerilor de acces la internet de mare viteza in timpul zborului.”

„Pasagerii aflati la bordul zborurilor transatlantice inaugurale Gogo sunt adevarati pionieri in mobilitate, dovada clara ca internetul de mare viteza a trecut dincolo de bariera cerului,” a spus John Matlaga, Vicepresedinte, Sales North America Enterprise, SES. „Gogo a intrat pe piata de transport aerian international deasupra SUA, Atlanticului si Europei cu SES. Suntem onorati sa jucam un rol atat de important in promovarea acestei inovatii in transportul aerian global.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *