SES şi Samsung sărbătoresc premiera ULTRA HD – cu transmiterea în direct prin satelit a concertului Linkin Park

4K Ultra HD satelitSES S.A. (NYSE Euronext Paris şi Bursa de Valori Luxemburg: SESG), împreună cu Samsung Electronics Co. Ltd au anunţat transmiterea în direct a concertului trupei americane Linkin Park, în Ultra HD, prin poziţia orbitală Astra 19,2 grade est.

Concertul Linkin Park, care va avea loc la data de 19 noiembrie pe arena O2 World Berlin. Acesta va fi primul concert din lume transmis în direct prin satelit, codificat prin standardul HEVC, la o rezoluţie de 3840 x 2160 pixeli, 50 cadre pe secundă, o profunzime a culorii de 10 biţi şi va fi disponibil exclusiv pe canalul demo Astra Ultra HD. Transmisia în direct va începe la orele 21:00 CET şi poate fi recepţionată pe ecranele televizoarele Samsung 2014 capabile Ultra HD. Conţinutul va fi codificat de SES Platform Services, o filială a SES.

Linkin Park este una dintre cele mai cunoscute şi mai populare trupe rock din prezent. În actualul lor turneu, trupa care aparţine de Warner Music îşi prezintă hiturile şi piesele de pe ultimul lor album, “The Hunting Party”, cu un spectacol de scenă uluitor.

“Suntem onoraţi de faptul că Samsung a ales să colaboreze cu SES pentru a transmite în direct un concert, exclusiv pe canalul nostru demo, demonstrând astfel încrederea pe care Samsung o are în sateliţii noştri şi în capacităţile noastre tehnice” a declarat Ferdinand Kayser, Chief Commercial Officer, SES. “Transmiterea în direct cu succes a unui concert va reprezenta un moment cheie în dezvoltarea ecosistemului Ultra HD şi va deschide calea multor altor concerte transmise în direct prin satelit, în următorii ani.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *