Sistemul de taxare inversă pentru comerţul cu cereale între firme nu va mai fi limitat în timp

plafonarea-contributiilor-sociale-si-taxarea-inversa-a-tva-mai-au-de-asteptatSistemul de taxare inversă pentru comerţul cu cereale între firme nu va mai fi limitat în timp, deoarece Guvernul a eliminat prevederea care stabilea că acest regim special de taxare va expira la 31 mai 2014 şi nici nu intenţionează să renunţe la sistem cel puţin în următorii patru ani, până în 2018.

Prin introducerea taxării inverse la comerţul cu cereale între firme, taxa pe valoarea adăugată este aplicată la finalul lanţului comercial, plata taxei fiind deplasată din sarcina furnizorului în cea a beneficiarului.

În luna mai, Parlamentul a prelungit cu încă un an, până la finele lunii mai 2014, taxarea inversă la cereale. Prevederea a fost însă abrogată de Guvern la finele lunii iulie, prin modificarea Codului Fiscal, fără să mai fie introdus un alt termen de aplicare a taxării inverse.

Un document oficial relevă că Executivul a dorit astfel să renunţe la a mai limita în timp, la anul 2014, aplicarea taxării inverse, intenţionând să menţină sistemul cel puţin şi pe parcursul următorilor patru ani, până în 2018

„Se elimină limitarea aplicării acestei măsuri până în anul 2014, iar în prezent nu există intenţia de a se renunţa la această prevedere până în anul 2018”, se arată în document.

 

 

sursa: mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *