Skanska vinde prima clădire din Green Court Bucharest pentru 44 de milioane de Euro

Green Court Bucharest - SkanskaSkanska anunță vânzarea primei clădiri din Green Court Bucharest. Tranzacția de aproximativ 44 de milioane de euro a fost semnată cu compania de investiții în real estate Globalworth Real Estate Investments Ltd, iar finalizarea acordului este programată pentru Q2 2015.

Prima clădire din Green Court Bucharest are o suprafață închiriabilă de 19.500 mp și a fost inaugurată oficial în luna octombrie, 2014.

În prezent clădirea este închiriată în proporție de 91% către chiriași precum Schneider Electric România, Orange România, LS TRAVEL RETAIL Romania (operatorul conceptului 1 Minute) și CORPORATE MANAGEMENT EVENTS (operatorul conceptului Best Chef). Clădirea va fi inchiriată complet până la finalizarea tranzacției.

“Suntem bucuroși că putem anunța vânzarea clădirii la atât de puțin timp după finalizare. Suntem pe piața din România de 3 ani și faptul că am încheiat această tranzacție dovedește calitatea muncii noastre. Dorim să le mulțumim celor de la Globalworth Real Estate Investments Ltd pentru colaborarea eficientă și constructivă ”, spune Marcin Łapiński, Președintele Skanska Property Romania.

Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer și Chief Investment Officer la Globalworth Real Estate Investments, comentează: “Suntem încântați să anunțăm achiziția primei clădiri din proiectul Green Court Bucharest devoltat de către Skanska. Această prestigioasă nouă clădire de birouri clasa A este situată strategic în centrul districtului de afaceri al Bucureștiului. Beneficiază de certificări de mediu de top și este închiriată pe termen lung unor chiriași de renume. Această tranzacție reprezintă un pas important către atingerea obiectivului nostru de a avea un portofoliu cu cele mai bune clădiri de birouri din București”.

Green Court Bucharest este primul proiect dezvoltat de către Skanska în România. Proiectul este format din 3 clădiri de birouri cu o suprafață totală de 52.000 mp.

Green Court Bucharest va fi certificat LEED Gold si este dezvoltat folosind tehnologii verzi și soluții sustenabile, precum fațada eficientă din punct de vedere energetic ce reduce acumulările solare, sistemul îmbunătățit de reciclare a aerului pentru un mediu de lucru mai sănătos, sistemele de iluminat echipate cu senzori de mișcare și de intensitate, precum si stațiile de încărcare pentru mașinile electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *