Skolkovo Top World MBA – tot ce trebuie sa stii despre cel mai inovativ centru educational din lume

Şcoala de Management din Moscova, SKOLKOVO

Şcoala de Management din Moscova, SKOLKOVO reprezintă proiectul comun al unor oameni de afaceri ruşi şi internaţionali, care şi-au unit eforturile pentru a crea o şcoală de business de nouă generaţie de la zero. Bazându-se pe cunoştinţele practice, Şcoala de Management din Moscova s-a dedicat formării de lideri care intenţionează să implementeze cunoştinţele lor profesionale pe fundalul unor pieţe cu o dezvoltare rapidă. SKOLKOVO este definită de: angajamente de conducere şi afaceri, axarea pe pieţele cu o dezvoltare rapidă, o abordare inovatoare faţă de metodele educaţionale.

Proiectul Şcolii de Management din Moscova, SKOLKOVO este îndeplinit de parteneriatul guvernamental-privat din cadrul Education Foreground National Project (Proiectului Naţional Prioritar al Educaţiei). Proiectul este finanţat de investitori privaţi şi nu utilizează resurse din bugetul guvernamental. Preşedintele Federaţiei Ruse, Dmitry Anatolyevich Medvedev, este preşedintele Consiliului Consultativ Internaţional al SKOLKOVO.

Din 2006 SKOLKOVO realizează programe educaţionale Executive scurte pentru manageri de nivel superior şi mediu– programe deschise şi module specializate, integrate bazate pe cererile societăţilor. SKOLKOVO a lansat programul Executive МВА în ianuarie 2009, iar în prezent prima promoţie a absolvit şi două viitoare promoţii încă studiază. Primul program internaţional de MBA la zi a fost lansat în septembrie 2009. Recent Şcoala a salutat cea de-a doua promoţie MBA care studiază în Campusul SKOLKOVO.

Pentru SKOLKOVO studenţii sunt cei mai importanţi!

Studenţii Şcolii de Management din Moscova, SKOLKOVO, provin din peste 18 ţări diferite şi sunt lideri şi antreprenori cu un potenţial ridicat de management.

În decursul a patru ani, mai mult de 3.000 de persoane au finalizat programe de Educaţie Executivă pe termen scurt, deschise şi corporative, care includ acum programe complexe, cu componente multiple, integrate şi proiecte de consultanţă atât pentru societăţi din Rusia cât şi internaţionale. SKOLKOVO are mai mult de 30 de organizaţii în baza sa de clienţi, toate fiind lideri în domeniul în care activează.

Prima promoţie de studii de Master în Management Executiv (EMBA) a început studiile în ianuarie 2009. Acest domeniu de studiu a fost creat pentru a perfecţiona aptitudinile de conducere şi antreprenoriat ale of tinerilor directori şi a atras un grup impresionant de participanţi. Astăzi, acest grup de 21 de studenţi va primi diplome, devenind astfel primii absolvenţi ai şcolii noastre. Cea de-a treia promoţie EMBA va începe cursurile la sfârşitul lunii septembrie.

Programul nostru de Master în Management (MBA) a început în septembrie 2009. Acesta este cursul primar de studiu al Şcolii şi are un nou format educaţional ce nu se regăseşte în nici o altă parte în lume, care se axează pe învăţarea prin participarea în proiecte reale. Acesta reprezintă o adevărată sursă de mândrie pentru SKOLKOVO. Deja avem două grupuri de studenţi înregistraţi în acest program, o treime din aceştia venind din străinătate, fiind cetăţeni din America, Germania, Brazilia, Canada, India, Ucraina, Kazakhstan etc. Preşedintele Federaţiei Ruse şi Preşedintele Consiliului Consultativ Internaţional al SKOLKOVO, Dmitry Medvedev, au semnat personal şi au prezentat carnetele de student primului grup MBA.

SKOLKOVO are un campus unic!

Campusul este situat la periferia Moscovei pe un teren enorm de 26 de hectare şi a fost proiectat de un tânăr arhitect britanic, David Adjaye, şi personifică caracterul inovator şi progresiv al şcolii. De-a lungul mai multor ani, acest proiect, care a fost conceput şi implementat de grupul de membri fondatori, a făcut mai mult decât  să capete o formă reală şi a devenit una din cele mai remarcabile structuri arhitecturale din Moscova de astăzi. În mai 2010, campusul SKOLKOVO a câştigat premiul “House of the Year” (Casa Anului) în concursul People’s Choice, la care au participat mai mult de 6.000 de persoane prin vot online. Primii studenţi au început să studieze şi să locuiască în campus în septembrie 2010.

La SKOLKOVO facultatea primează!

În patru ani SKOLKOVO a reuşit să atragă un grup incomparabil de profesori şi lectori în personalul său. Profesori de renume mondial şi reprezentanţi ai unor şcoli recunoscute de afaceri internaţionale cum ar fi Harvard Business School, INSEAD, MIT Sloan School of Management, London Business School, etc. ţin cursuri zilnic pentru studenţi şi participanţii la programul SKOLKOVO.
În ianuarie 2009, SKOLKOVO a anunţat un parteneriat strategic cu New Economic School şi MIT Business School, ceea ce a adus un nou nivel de dezvoltare atât în programele de cercetare cât şi în cele educaţionale.

SKOLKOVO este un forum intelectual!

Pe durata scurtei sale existenţe, SKOLKOVO a devenit un centru intelectual şi de cercetare influent. Include un Institut pentru Studiul Pieţelor Emergente (SIEMS, situat în Beijing) şi un Centru de cercetare privind Infrastructura (SIRC). Programul de Publicare, o altă activitate interesantă a SKOLKOVO, a dus la publicarea a mai mult de zece cărţi, inclusiv lucrări scrise de autori precum Alexander Prokhorov care a scris The Russian Management Model (Modelul rusesc de management), Michael Bloomberg, Bloomberg by Bloomberg, şi alţii.

Toate acestea ajută la crearea câtorva din avantajele unice de care se bucură SKOLKOVO şi subliniază faptul că acest concept de şcoală a viitorilor lideri, aşa cum a fost văzut de fondatorii săi, începe cu adevărat să îşi atingă scopul. În cei patru ani ai săi de existenţă, SKOLKOVO a reuşit să devină un forum de discuţie internaţional respectat, şi un loc de întâlnire a elitelor intelectualităţii din Rusia şi din întreaga lume. Astfel nu este o întâmplare că la festivităţile pentru cea de-a patra aniversare a SKOLKOVO au participat şefii unor companii internaţionale importante, membre ale Consiliului Consultativ Internaţional, membrii fondatori ai şcolii cât şi membri ai clasei politice ruse.

Programe SKOLKOVO
MBA

 • program educaţional la zi cu o durată de 16 luni axat pe conducere, antreprenoriat şi pieţele emergente
 • începerea primului grup: septembrie 2009, număr de participanţi: 40
 • începerea celui de-al doilea grup: august 2010, număr de participanţi: 33
 • taxă de şcolarizare: 60.000 euro (all inclusive)

MBA Executive

 • program de management general modular axat pe conducere pentru directorii executivi seniori (18 luni)
 • începerea primului grup: 27 ianuarie 2009, număr de absolvenţi: 21
 • începerea celui de-al doilea grup: 27 ianuarie 2010, număr de participanţi: 37
 • începerea celui de-al treilea grup: septembrie 2010, număr de participanţi: 35
 • taxă de şcolarizare: 90.000 euro (all inclusive)
 • Educaţie Executivă
 • programe scurte, deschise şi specifice companiei pentru managementul superior şi de mijloc din decembrie 2006
 • mai mult de 3000 de manageri superiori au studiat în cadrul acestor programe

Cercetare
Centre de Excelenţă care lucrează acum pe baza SKOLKOVO:
Institutul SKOLKOVO pentru Studiul Pieţelor Emergente (SIEMS) – Grup de reflecţie principal cu privire la economiile rapide condus de Profesorul Seung Ho “Sam” Park cu sediul principal în Beijing, China.
SKOLKOVO Infrastructure Research Center (SIRC) – condus de Dr. Alan M. Kantrow, SIRC se mişcă repede pentru a inaugura lucrarea privind contextul vast al cercetării privind infrastructura în lumea în dezvoltare.

Campus

 • Ceremonia de aşezare a pietrei de temelie a avut loc la data de 21 septembrie 2006 iar până în septembrie 2009 complexul de clădiri a fost finalizată.
 • Сampusul este situat în districtul Odintsovsky, la 1 kilometru de centura Moscovei.
 • Are o suprafaţă de 26,5 ha, suprafaţa desfăşurată generală este de 80.000 de metri pătraţi. Investiţia în construcţii este de 250 milioane US$.
 • Proiectantul campusului SKOLKOVO este arhitectul britanic David Adjaye care şi-a oferit propria viziune arhitecturală pentru capodoperele lui Kazimir Malevich, renumitul artist rus. Soluţia de a construi clădirile şcolii în spiritul pânzelor lui Malevich intenţionează să arate difuziunea culturii ruse şi mondiale şi caracterul inovator din opera marelui artist rus.
 • Campusul SKOLKOVO a câştigat premiul „Best Building: People`s Choice” („Cea mai bună clădire: Alegerea Publicului” în Moscova (iunie 2010)

Parteneriate internaţionale

Partenerii actuali ai SKOLKOVO sunt:

 • MIT Sloan School of Management (SUA)
 • New Economic School (Rusia)
 • FDC (Brazilia), ISB (India) şi Universitatea Fudan (China)

Pe 30 aprilie 2011, de la 09:00 la 16:00, la Hotel Crowne Plaza, Access MBA va aduce la Bucuresti cele mai mari scoli de business din intreaga lume, pentru a prezenta ofertele de programe Full-time sau Executive MBA. SKOLKOVO

Skolkovo a participat la cel mai mare targ de MBA de la Bucuresti la QS World MBA Tour .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *