South-East Europe Intelligence Conference – SEEIC 2010

South East Europe Intelligence Conference (SEEIC) s-a nascut la data de 23 Mai 2002, la initiativa Serviciului Roman de Informatii Externe alaturi de serviciile similare ale Greciei si Turciei. Principalul obiectiv il reprezinta cooperarea operationala in prevenirea si combaterea activitatilor extremist-teroriste, traficului de arme si de droguri, migratia ilegala si criminalitatea economico-financiara.

La inceput au aderat 13 servicii de intelligence din Albania, Bulgaria, Croatia, FYROM7, Grecia, Serbia, Slovenia, Turcia si Romania, si mai tarziu servicii de intelligence din Montenegru si Ungaria.

Cea de-a IX-a Şedinţă plenară a SEEIC a avut invitata si delegaţia Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova

În perioada 20-22 octombrie curent, delegaţia Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova, condusă de directorul instituţiei, dl Gheorghe MIHAI, a participat la lucrările celei de-a IX-a Şedinţe plenare a Conferinţei conducătorilor serviciilor speciale din Europa de Sud-Est, desfăşurată în or. Budva, Muntenegru.

În cadrul reuniunii au fost abordate subiecte ce ţin de extinderea cooperării între serviciile de informaţii în domeniul prevenirii şi combaterii crimei organizate transfrontaliere, migraţiei ilegale, traficului de droguri, terorismului internaţional, altor fenomene negative care atentează la climatul regional şi general de securitate.

Totodată, reprezentanţii serviciilor speciale din Europa de Sud-Est au expus asupra intensificării schimbului de informaţii şi perfecţionării mecanismelor de interacţiune între serviciile de informaţii pe probleme de interes comun în vederea asigurării securităţii naţionale, regionale şi europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *