Steven van Groningen(Raiffeisen Bank): Romania trebuie sa urce 10 locuri in clasamentul competivitatii OECD in urmatorii trei ani

1211291212_Steven-van-Groningen-Raiffeisen-Bank-consiliu-investitori-strainiUnul dintre obiectivele Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR) este ca în baza dialogului cu Guvernul, România să urce în următorii trei ani 10 locuri în clasamentul competitivității întocmit de OECD, a declarat Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank, marți, la Palatul Victoria.

„Coaliția pentru Dezvoltarea României este o formă de colaborare care s-a născut acum mai mult de un an de zile, este o formă de colaborare informală, nu este vorba de o structură juridică. Membri la ora actuală sunt 20 de asociații de business și 17 membri asociați care au statut de observatori. Este vorba de o structură care este deschisă și s-a născut din ideea de a îmbunătăți dialogul cu Guvernul. Ne-am dat seama că sunt multe asociații de business care au ca mesaj asemănător ideea e de a avea o singură voce și, pe cât este posibil, să facilităm dialogul cu Guvernul. Ne dorim să creăm o economie mai competitivă, o Românie mai competitivă și acesta este un lucru în interesul tuturor”, a afirmat Steven van Groningen, în calitate de reprezentat al CDR, la finalul ceremoniei de semnare a documentului „Înțelegerea privind constituirea unei platforme de consultare între Guvernul României și Coaliția pentru Dezvoltarea României”.

Reprezentatul CDR a adăugat că investitorii, în multe cazuri, se confruntă cu „un mediu care nu este întotdeauna predictibil, ceea ce nu este foarte de ajutor pentru creșterea economică”.

„România a făcut eforturi uriașe pentru a crea un mediu stabil din punct de vedere macroeconomic. E important acum să creăm și un mediu stabil și predictibil din punct de vedere al legislației. Sper că din dialogul pe care-l vom continua și pe care-l finalizăm, dintr-un anumit punct de vedere, astăzi, să contribuim la un mediu care este mai predictibil. Unul din obiectivele pe care ni le-am propus este să creștem în trei ani de zile zece locuri în clasamentul de competitivitate așa cum este făcut anual de OECD. Și dacă vom continua cu dialogul așa cum a avut loc în ultimele trei luni cred că este un lucru pe care-l putem atinge. Până atunci sper ca și Coaliția să crească, este o organizație inclusivă”, a mai declarat Steven van Groningen.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *