Studiu BRAT: 35% dintre intervievați afirmă că preferă să-și țină economiile acasă, pentru că nu au încredere în bănci

bani-leiO treime dintre românii din mediul urban preferă să își țină economiile acasă pentru că nu au încredere în bănci, în timp ce în 2006 doar 25% aveau această percepție, și tot o treime susțin că își țin banii în bănci pentru că au încredere, procentul acestora fiind, însă, în scădere de la 43% în 2006, reiese din Studiul Național de Audiență (SNA) FOCUS efectuat de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT).

‘Un procent de 35% dintre intervievați afirmă că preferă să-și țină economiile acasă, pentru că nu au încredere în bănci, comparativ cu 25% care erau de acord cu această afirmație în 2006. Un procent de 34% dintre românii de la oraș afirmă că folosesc băncile pentru depozite, pentru că au încredere, în scădere față de 2006, când 43% făceau această afirmație’, se arată în studiul citat.

Aproximativ 55% dintre români au astăzi încredere doar în băncile mari, arată studiul menționat, față de 71% cât era procentul în anul 2006.

În același timp, peste 70% dintre români consideră că băncile sunt interesate mai degrabă de beneficiile pe care le pot avea de la clienți. Potrivit studiului, 37% declară că apelează la împrumuturile de la bănci dacă nu reușesc să facă rost de bani și 24% afirmă că banca îi ajută în ceea ce vor să facă.

‘În perioada măsurată, percepția românilor a rămas constantă în ceea ce privește economisirea banilor: 60% cred că este important să economisești bani în fiecare lună, în timp ce doar 28% reușesc să facă acest lucru’, se mai arată în documentul citat.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *