SUA și-a reafirmat angajamentul solid pentru un parteneriat strategic cu România

sua-steagStatele Unite și-au reafirmat angajamentul solid pentru un parteneriat strategic cu România și consideră că este necesar să se treacă la un nivel nou prin extinderea comerțului și investițiilor între cele două țări, se arată în comunicat difuzat, marți, de Casa Albă după întâlnirea vicepreședintelui american, Joe Biden, cu premierul român, Victor Ponta, aflat în vizită la Washington.

‘Vicepreședintele /Joe Biden/ a reafirmat angajamentul durabil al Statelor Unite pentru un parteneriat strategic cu România și i-a mulțumit prim-ministrului /Victor Ponta/ pentru sprijinul constant acordat de România, inclusiv în Afganistan și prin găzduirea unei baze de apărare antirachetă la Deveselu, ca susținere a capacităților cheie ale NATO’, se menționează în documentul amintit.

Partea americană apreciază ‘atașamentul neclintit’ al României ca partener bilateral și aliat NATO pentru ‘consolidarea securității regionale și internaționale’, se mai arată în comunicatul amintit.

Joe Biden și Victor Ponta au subliniat, de asemenea, necesitatea ‘extinderii comerțului și investițiilor între cele două țări’ și au reliefat sprijinul acordat de Washington și București negocierilor privind Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții ce are potențialul de a crea noi locuri de muncă atât în SUA, cât și în UE.

Vicepreședintele Biden a menționat că ‘succesul României ca partener democratic’ cu un stat de drept puternic este ‘esențial pentru un mediu de afaceri sănătos’, potrivit comunicatului dat publicității de Casa Albă.

 

 

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *