Summit NATO 2010 Lisabona. Acorduri referitoare la tranzitul afgan

Potrivit Vocea Rusiei, guvernul Rusiei şi NATO pregătesc pentru summit-ul de la Lisabona un acord referitor la extinderea tranzitului pentru Afganistan şi crearea unui al doilea centru de pregătire a cadrelor pentru ţările din zonă, în vederea luptei împotriva traficului de droguri, a declarat purtătorul de cuvânt al NATO James Appathurai.

Între altele, el a relevat că potrivit noului acord, pe căile ferate ruseşti vor putea fi livrate maşini blindate pentru forţele armate ale NATO din Afganistan.

NATO speră că la summit-ul Consiliului Rusia-NATO, care va avea loc pe 20 noiembrie la Lisabona, va fi coordonată „foaia de parcurs” de colaborare în sfera apărării antirachetă, a declarat purtătorul de cuvânt al Alianţei James Appathurai.

Potrivit lui, alianţa speră că în timpul întâlnirii la nivel înalt va fi demonstrată adeziunea la colaborarea în sfera apărării antirachetă europene, inclusiv examinarea problemelor funcţionării acestui sistem. Appathurai a anunţat de asemenea că NATO speră că liderii Rusiei şi NATO vor realiza un acord referitor la „pachetul afgan”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *