T&E: Vânzările de vehicule electrice s-au dublat în fiecare an în Europa

electricaVânzările de vehicule electrice s-au dublat în fiecare an în Europa, începând din 2010 când s-au comercializat pentru prima dată, ajungând în 2013 la 50.000 de unități, arată un raport al Fundației Europene pentru Transport și Mediu (T&E), citat de Fundația Terra Mileniul III pe propria pagină de internet.

Cele 50.000 de mașini electrice comercializate în trei ani reprezintă echivalentul a 0,4% din totalul vânzărilor de automobile în Uniunea Europeană /UE/.

Primele trei cel mai bine vândute modele, în 2013, au fost nou-intratele pe piață Renault Zoe, Mitsubishi Outlander și Volvo V60 Plug-in. În schimb, vânzările modelelor mai populare în 2012 (Opel Ampera și Peugeot Citroen iOn/C-zero) au scăzut în mod semnificativ.

‘Vehiculele electrice pot juca un rol important în trecerea la o mobilitate durabilă, iar creșterea vânzărilor din acest domeniu este motivată de nevoia producătorilor de automobile de a inova pentru a satisface reglementările în materie de CO2 din Uniunea Europeană’, declară Greg Archer, reprezentant T&E.

sursa:Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *