Traian Halalai: EximBank asigură exporturile Annabella Fabrica de Conserve Râureni în Belarus

București, 21 februarie 2017 – EximBank a emis pentru compania Annabella Fabrica de Conserve Râureni, unul dintre cei mai importanți producători români de conserve din fructe şi legume, o poliță de asigurare în numele și contul statului român care protejează societatea împotriva riscului de neplată pentru un volum al exporturilor de 50.000 de euro în Belarus.

”Suntem la a doua colaborare de acest tip cu Annabella Fabrica de Conserve Râureni și, chiar dacă nu vorbim despre volume foarte mari, cred că este foarte important semnalul pe care îl transmit aceste tranzacții: tot mai mulți exportatori români își deschid apetitul și pentru alte piețe decât cele ale Uniunii Europene, care aduc profituri ridicate, dar sunt mai riscante comparativ cu spațiul european, iar EximBank poate răspunde nevoii de protecție față de riscurile comerciale sau politice internationale oferind produse care minimizează consistent aceste riscuri. Din punctul nostru de vedere, pachetul de asigurări pe care îl putem oferi în numele și contul statului român este extraordinar pentru companiiile care vor să iasă pe alte piețe sau să intre în relații comerciale cu parteneri noi, atât datorită siguranței oferite, cât și din perspectiva accesării de credite, asigurările putând fi cesionate în favoarea băncilor finanțatoare pentru completarea mix-ului de garanții”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

În urma încheierii acestei polițe de asigurare, Annabella Fabrica de Conserve Râureni are siguranţa încasării a 85% din valoarea mărfurilor pe care urmează să le livreze către partenerul său comercial din Belarus. Utilizând asigurările emise de EximBank, compania are garanția unei prezențe susținute pe piața țintă, dezvoltându-și afacerile cu noi parteneri și noi contracte de export, în condiții de continuitate a activității locale.

”Cred că pentru un producător român nu poate să fie o satisfacție mai mare decât faptul că brandul companiei sale a ajuns la performanța de a avea vizibilitate pe întregul mapamond. Am ajuns aici pentru că am schimbat, ne-am adaptat, creăm și inovăm, dar fără să uităm cea mai de preț valoare: să păstrăm calitatea produselor pentru care suntem recunoscuți. Avem peste 150 de sortimente diferite care ajung astăzi în 22 de țări de pe patru continente. Am reușit să creștem ponderea exporturilor la 20% din totalul vânzărilor și ne dorim să continuăm să ne consolidăm prezența în afara țării, mai ales că avem la dispoziție și instrumente financiare care ne permit să facem acest lucru în condiții mult mai sigure, așa cum sunt asigurările emise de EximBank”, a spus Dan Mutu, directorul general al Annabella.

 

 

 

Despre Annabella Fabrica de Conserve Râureni

 

Compania este parte a grupului Annabella – fondat de Dorina şi Dan Mutu din Râmnicu Vâlcea – care, pe lângă rețeaua de magazine Annabella, include și SC Agro Holding Annabella SRL, SC Sere SRL, SC A.F.C.R. LOGISTIC SRL și SC Fralvil SA. Povestea celor doi antreprenori – care figurează în topul celor mai mari antreprenori din comerţul alimentar local după cifra de afaceri – începe în 1994, când au deschis primul magazin propriu. Ulterior, cei doi s-au extins atât în retail, cât şi în producţie, prin achizitia în 2008, a fabricii de conserve Râureni. Aici, după învestiții de 5 milioane de euro, se produc în prezent peste 150 sortimente diferite (dulceţuri, gemuri, compoturi, pastă tomate, sirop, sucuri naturale de fructe, produse wellness și produse pentru HORECA), fiind totodată unul din cei mai mari producatori de sucuri concentrate de fructe din țară. Râureni începe să devină un brand românesc din ce în ce mai cunoscut peste hotare, cu exporturi în SUA, Canada, Australia și mai ales țările UE (Marea Britanie, Italia, Spania etc). Este și furnizor pentru Unilever și McDonald’s, pe anumite sortimente de produse.

Grupul Annabella numără peste 1.500 de angajați și a avut o cifră de afaceri de 72 de milioane de euro în 2015.

 

Pentru detalii:                    office@raureni.ro            +40 250 73 33 08

www.raureni.ro

 

 

Despre EximBank

 

EximBank se implică activ de aproape 25 de ani în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind proiectele companiilor locale. Banca a dezvoltat și oferă soluţii complexe şi integrate pentru exportatori sprijinind activitatea de export din faza de producţie, livrare şi până la încasarea contravalorii mărfurilor exportate, prin:

 • FINANȚĂRI care acoperă cheltuielile pentru producerea saulivrarea mărfurilor sau pentru prestarea serviciilor destinate exportului.
 • GARANŢII emise în numele și contul statului român care reduc riscurile asociate activității de creditare și facilitează astfel accesul companiilor la finanțare.
 • ASIGURĂRI emise în numele și contul statului român care protejează încasările exporatorilor împotriva riscurilor asociate partenerilor externi și a riscurilor asociate țării de destinație.
 • FACTORING
 • SOLUȚII DE TRADE FINANCE adaptate specificului fiecărei companii – Acreditivul documentar; Scrisoare de garanție bancară; Incasso; Ordinul de plată documentar.
 • INFORMAŢII COMERCIALE DESPRE PARTENERII DE AFACERI.

Informații suplimentare pot fi obținute prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau al adresei de e-mail informatii@eximbank.ro

 

 

Fara diacritice

 

 

 

EximBank asigura exporturile Annabella Fabrica de Conserve Raureni in Belarus

 


Bucuresti, 21 februarie 2017
– EximBank a emis pentru compania Annabella Fabrica de Conserve Raureni, unul dintre cei mai importanti producatori romani de conserve din fructe si legume, o polita de asigurare in numele si contul statului roman care protejeaza societatea impotriva riscului de neplata pentru un volum al exporturilor de 50.000 de euro in Belarus.

”Suntem la a doua colaborare de acest tip cu Annabella Fabrica de Conserve Raureni si, chiar daca nu vorbim despre volume foarte mari, cred ca este foarte important semnalul pe care il transmit aceste tranzactii: tot mai multi exportatori romani isi deschid apetitul si pentru alte piete decat cele ale Uniunii Europene, care aduc profituri ridicate, dar sunt mai riscante comparativ cu spatiul european, iar EximBank poate raspunde nevoii de protectie fata de riscurile comerciale sau politice internationale oferind produse care minimizeaza consistent aceste riscuri. Din punctul nostru de vedere, pachetul de asigurari pe care il putem oferi in numele si contul statului roman este extraordinar pentru companiiile care vor sa iasa pe alte piete sau sa intre in relatii comerciale cu parteneri noi, atat datorita sigurantei oferite, cat si din perspectiva accesarii de credite, asigurarile putand fi cesionate in favoarea bancilor finantatoare pentru completarea mix-ului de garantii”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

In urma incheierii acestei polite de asigurare, Annabella Fabrica de Conserve Raureni are siguranta incasarii a 85% din valoarea marfurilor pe care urmeaza sa le livreze catre partenerul sau comercial din Belarus. Utilizand asigurarile emise de EximBank, compania are garantia unei prezente sustinute pe piata tinta, dezvoltandu-si afacerile cu noi parteneri si noi contracte de export, in conditii de continuitate a activitatii locale.

”Cred ca pentru un producator roman nu poate sa fie o satisfactie mai mare decat faptul ca brandul companiei sale a ajuns la performanta de a avea vizibilitate pe intregul mapamond. Am ajuns aici pentru ca am schimbat, ne-am adaptat, cream si inovam, dar fara sa uitam cea mai de pret valoare: sa pastram calitatea produselor pentru care suntem recunoscuti. Avem peste 150 de sortimente diferite care ajung astazi in 22 de tari de pe patru continente. Am reusit sa crestem ponderea exporturilor la 20% din totalul vanzarilor si ne dorim sa continuam sa ne consolidam prezenta in afara tarii, mai ales ca avem la dispozitie si instrumente financiare care ne permit sa facem acest lucru in conditii mult mai sigure, asa cum sunt asigurarile emise de EximBank”, a spus Dan Mutu, directorul general al Annabella.

 

 

Despre Annabella Fabrica de Conserve Raureni

 

Compania este parte a grupului Annabella – fondat de Dorina si Dan Mutu din Ramnicu Valcea – care, pe langa reteaua de magazine Annabella, include si SC Agro Holding Annabella SRL, SC Sere SRL, SC A.F.C.R. LOGISTIC SRL si SC Fralvil SA. Povestea celor doi antreprenori – care figureaza in topul celor mai mari antreprenori din comertul alimentar local dupa cifra de afaceri – incepe in 1994, cand au deschis primul magazin propriu. Ulterior, cei doi s-au extins atat in retail, cat si in productie, prin achizitia in 2008, a fabricii de conserve Raureni. Aici, dupa investitii de 5 milioane de euro, se produc in prezent peste 150 sortimente diferite (dulceturi, gemuri, compoturi, pasta tomate, sirop, sucuri naturale de fructe, produse wellness si produse pentru HORECA), fiind totodata unul din cei mai mari producatori de sucuri concentrate de fructe din tara. Raureni incepe sa devina un brand romanesc din ce in ce mai cunoscut peste hotare, cu exporturi in SUA, Canada, Australia si mai ales tarile UE (Marea Britanie, Italia, Spania etc). Este si furnizor pentru Unilever si McDonald’s, pe anumite sortimente de produse.

Grupul Annabella numara peste 1.500 de angajati si a avut o cifra de afaceri de 72 de milioane de euro in 2015.

 

Pentru detalii:                    office@raureni.ro            +40 250 73 33 08

www.raureni.ro

 

 

Despre EximBank

 

EximBank se implica activ de aproape 25 de ani in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc, sprijinind proiectele companiilor locale. Banca a dezvoltat si ofera solutii complexe si integrate pentru exportatori sprijinind activitatea de export din faza de productie, livrare si pana la incasarea contravalorii marfurilor exportate, prin:

 • FINANTARI care acopera cheltuielile pentru producerea saulivrarea marfurilor sau pentru prestarea serviciilor destinate exportului.
 • GARANTII emise in numele si contul statului roman care reduc riscurile asociate activitatii de creditare si faciliteaza astfel accesul companiilor la finantare.
 • ASIGURARI emise in numele si contul statului roman care protejeaza incasarile exporatorilor impotriva riscurilor asociate partenerilor externi si a riscurilor asociate tarii de destinatie.
 • FACTORING
 • SOLUTII DE TRADE FINANCE adaptate specificului fiecarei companii – Acreditivul documentar; Scrisoare de garantie bancara; Incasso; Ordinul de plata documentar.
 • INFORMATII COMERCIALE DESPRE PARTENERII DE AFACERI.

Informatii suplimentare pot fi obtinute prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau al adresei de e-mail informatii@eximbank.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *