Valoarea pieţei de franciză nu va depăşi 1,5 miliarde de euro în 2013

380x250_prudenta-investitorilor-mentine-piata-francizelor-la-nivelul-de-acum-doi-aniValoarea pieţei de franciză nu va depăşi 1,5 miliarde de euro în 2013, iar domeniile de interes rămân restaurantele şi cafenelele, serviciile şi retail-ul, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Constantin Anton, preşedintele Asociaţiei Române de Franciză (ARF).

,,Din păcate, tendinţa curentă este de stagnare. Domeniile de interes rămân restaurantele şi cafenelele, servicii şi retail. Companiile francizoare provin atât din Europa (Italia, Franţa, Turcia, Bulgaria, Grecia), SUA, Canada, cât şi din Asia, în special din India, dar şi din Africa de Sud’, a arătat Constantin Anton.

Francizorii sunt atraşi, de regulă, de zone geografice similare din punct de vedere demografic şi economic cu zona de origine.

,,Un francizor care are o unitate pilot în Bucureşti va fi interesat să îşi extindă reţeaua în oraşe mari. Însă nu este o regulă generală, fiecare are propria sa politică de extindere, care ar trebui să fie corelată cu rezultatele unor studii de fezabilitate. Ideal este ca orice francizor care se respectă să nu înceapă procedurile de extindere fără să analizeze temeinic dacă momentul ales este unul oportun, dacă preţul de intrare în franciză şi celelalte costuri pot fi amortizate într-o perioadă rezonabilă, în regiunile unde se doreşte extinderea’, a spus Anton.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *