Victor Ponta: In maxim 2 saptamani putem sa renuntam la 70 de taxe fiscale dintr-o data

Victor-Ponta-2Premierul Victor Ponta a declarat joi că eliminarea celor 70 de taxe fiscale despre care s-a vorbit în ședința Guvernului de miercuri ar însemna o pierdere la buget de doar 2 milioane de lei, dar ar contribui la debirocratizarea sistemului.

„Noul ministru al Finanțelor, cu o energie, așa, tipică vârstei, că e mai tânără decât mine, a venit ieri în ședința de Guvern cu 70 de taxe parafiscale pe care mi-a spus că putem să le scoatem într-o zi și tot bugetul va pierde 2 milioane de lei. Dacă reușim să debirocratizăm în continuare sistemul fiscal, pentru că acum și cei care vor să-și plătească taxe se plâng de birocrație, vom avea succes”, a spus prim-ministrul la postul public de radio.

Ponta a explicat că aceste taxe, care costă statul mai mult, ar putea fi eliminate în maximum două săptâmâni.

„Statul plătește mai mult funcționari, birouri, tipizate decât încasează în realitate. S-a creat o birocrație în timp. (…) În realitate, dacă facem această analiză cost-beneficii: cât plătesc eu, statul, funcționari, lumină, tot, și cât încasez? De fapt plătesc mai mult decât încasez și cred că săptămâna viitoare sau în maximum două săptămâni putem printr-o ordonanță, printr-o modificare a Codului fiscal să renunțăm la 70 de taxe dintr-o dată”, a afirmat prim-ministrul.

sursa:Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *