Victor Ponta: Va fi adoptata ordonanta pentru injumatatirea ratei la banca pe 2 ani

Victor-PontaPremierul Victor Ponta a anunțat că în ședința de guvern de joi va fi adoptată ordonanța care permite înjumătățirea ratei la bancă pe o perioadă de doi ani.

„Vreau să anunț public că astăzi avem pe ordinea de zi și vom adopta o ordonanță de modificare, e vorba de creditul fiscal, acea prevedere care permite celor care au rate la bancă să li se înjumătățească rata pe o perioadă de doi ani iar noi vom suporta deducând din impozit dobânda suplimentară.

Vreau doar să spun că dacă am făcut ceea ce trebuia pentru mediul de afaceri, am păstrat cota unică, scutim de impozit profitul reinvestit chiar de la 1 iulie și reducem CAS de la 1 octombrie, și mulțumesc Senatului care a votat deja această lege, trebuie și pe partea socială.

Am dat întâi pensiile, salariile, am redus TVA-ul, de la 1 iulie se mărește salariul minim la 900 de lei și acest nou sprijin pentru cei care au rată la bănci ne va ajuta nu doar pe plan social, dar și pe plan economic, pentru că rămân mai mulți bani în economie și ăsta e un lucru extrem, extrem de important”, a spus Ponta.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *