Victor Ponta: Veniturile de la ASF sunt rușinoase

Victor-Ponta1Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că soluția legală pentru ca veniturile conducerii ASF să nu aibă cuantumul de acum ar fi fost impunerea taxei de solidaritate, dar a precizat că pentru această propunere nu a existat consens politic.

„Parlamentul, da, trebuie să ia măsuri, însă soluția legală pe care o poate adopta Guvernul și care nu se referă doar la ASF era acea soluție pe care o convenisem în cadrul USL anul trecut, și anume o taxă de solidaritate pe veniturile excesive. Nu a mai fost adoptată, neexistând consens politic”, a declarat Ponta, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria.

Întrebat care vor fi măsurile pe ar trebui să le ia PSD în plan parlamentar în cazul ASF, Ponta a precizat: „Am spus că grupul nostru parlamentar va sprijini în cadrul Comisiilor de buget-finanțe sau, dacă este nevoie, de o comisie specială toate măsurile care se impun”.

El a precizat că veniturile de la ASF sunt „rușinoase”.

„Noi am avut grijă să punem în ordonanță că salariile nu pot să le depășească pe cele de la Banca Națională, însă de la această prevedere s-au găsit soluții pe care eu le consider imorale, nu ilegale”, a afirmat premierul.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *