Visa Europe desemnează Primăria Sectorului 1 drept câștigătoare a competiţiei naţionale de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul

Standul tehnologic interactiv Visa Europe_2Visa Europe, împreună cu băncile membre din România, desemnează Primăria Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti drept câștigătoare a competiţiei naţionale de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul, derulată anul acesta.

Primăria Sectorului 1, care a înregistrat cel mai mare număr de plăţi ale taxelor şi impozitelor cu cardul la 1.000 de locuitori, a primit titlul onorific de „Primăria Viitorului”, iar locuitorii sectorului 1 au avut posibilitatea de a testa gratuit tehnologii inovatoare de plăţi dezvoltate de Visa Europe şi de partenerii săi în cadrul unui eveniment organizat de Visa Europe împreună cu Primăria Sectorului 1 în centrul comercial Promenada, în data de 17 noiembrie.

Totodată, Visa Europe, împreună cu Primăria Sectorului 1 şi Samsung, a premiat un număr de 8 elevi cu rezultate şcolare excelente, provenind din familii defavorizate, cu scopul de a sprijini şi facilita dezvoltarea lor educaţională.

„Am lansat în urmă cu patru ani prima campanie naţională de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul, care a devenit deja tradiţie pentru noi. În 2013, am vrut să încurajăm contribuabilii şi autorităţile locale să devină susţinători activi ai plăţii taxelor şi impozitelor locale cu cardul şi ne-am bucurat să vedem că răspunsul nu a întârziat să apară. În acest sens, dorim să mulţumim Primăriei Sectorului 1 pentru toate măsurile adoptate în vederea susţinerii plăţilor cu cardul şi ne dorim să extindem colaborarea în 2014 prin deschiderea unor standuri speciale pentru ca cetăţenii Sectorului 1 să poată plăti taxele cu cardul în centrele comerciale. Este un proiect pe care l-am dezvoltat deja împreună cu alte primării de sector din București și care s-a bucurat de un mare succes”, a declarat Cătălin Creţu, director regional pentru România şi Croaţia, Visa Europe, înainte de înmânarea oficială a diplomei către Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

„Cetăţenii din Sectorul 1 reprezintă cel mai dinamic, productiv și deschis spre tehnologiile viitorului segment social din România. De aceea, administrația locală are obligația de a se adapta și de a ține pasul cu exigențele comunității pe care o reprezintă. În Sectorul 1 am reușit să introducem tehnologii de ultimă generație în plata taxelor și impozitelor: plata online prin Ghișeul.ro, plata electronică prin internet-banking, plata cu cardul și exemplele ar putea continua. Premiul de astăzi ni se datorează mai puțin nouă și mai mult contribuabililor din Sectorul 1, care au ales în număr foarte mare modalitatea cea mai eficientă de plată a taxelor și impozitelor locale”, a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Premiul oferit Primăriei Sectorului 1 şi cetăţenilor a constat într-un stand tehnologic interactiv unde au fost prezentate şi oferite spre testare tehnologiile inovatoare de plăţi electronice dezvoltate de Visa Europe şi de partenerii săi, unele dintre acestea nelansate încă în România.

În cadrul standului tehnologic s-au realizat demonstraţii şi au putut fi testate plăţile cu cardurile contactless şi cu telefoanele mobile prin tehnologia NFC, cu portofelul electronic V.me by Visa, precum şi serviciile de plăţi mobile de la persoană la persoană (P2P).

Detalii despre produsele prezentate:
-Cardurile contactless oferă atât consumatorilor cât şi comercianţilor nivelul de siguranţă furnizat de cele mai noi tehnologii, aducând și beneficii suplimentare. Plăţile cu cardurile contactless se realizează extrem de rapid, în câteva secunde, întrucât posesorii trebuie doar să apropie cardul de cititorul contactless al terminalul POS pentru a finaliza tranzacţiile. În România, posesorii de carduri contactless Visa pot realiza tranzacţii cu valoare mai mică de 100 de lei fără a fi necesară introducerea codului PIN.

-Plăţile cu telefonul mobil prin tehnologia NFC permit realizarea unor plăţi rapide şi în siguranţă prin simpla apropiere a telefonului mobil de un POS care acceptă tehnologia contactless. Rapiditatea reprezintă un element cheie în locaţiile comerciale cu trafic intens de clienţi pentru a se evita aglomeraţia, iar realizarea unei tranzacţii cu telefonul mobil durează mai puţin de 1 secundă. Totodată, consumatorii deţin un control sporit asupra tranzacţiilor pe care le realizează, întrucât pot primi pe telefon notificări pentru fiecare operaţiune, precum şi soldul disponibil. Visa Europe estimează că 50% din tranzacţiile realizate în reţeaua Visa se vor face cu ajutorul unui dispozitiv mobil până în 2020.

-Portofelul electronic V.me by Visa reprezintă cel mai uşor şi sigur mod de a plăti online şi este pus la dispoziţia consumatorilor prin intermediul băncilor membre ale Visa Europe. Portofelul electronic permite stocarea tuturor cardurilor deţinute de o persoană, indiferent de sigla sub care sunt emise, şi poate fi utilizat pe orice fel de dispozitiv (telefon mobil, tabletă, laptop sau desktop PC). Totodată, consumatorii nu mai trebuie să introducă detaliile cardurilor sau adresa de livrare, acestea fiind stocate în siguranță în V.me by Visa. Mai mult, V.me by Visa asigură confidenţialitatea datelor consumatorilor, întrucât detaliile cardurilor nu sunt împărtăşite comerciantului.

-Plăţile mobile de la persoană la persoană (P2P) permit tuturor utilizatorilor înregistrați să transfere foarte uşor, convenabil şi în siguranţă, bani oricărui posesor de card Visa din Europa de pe telefonul mobil, având la bază securitatea și expertiza celor mai performante sisteme puse la dispoziţie de Visa Europe. Aplicația face posibilă transmiterea cu ușurință a banilor către o persoană de contact din agenda telefonului mobil, către un număr de telefon mobil sau la un anumit număr de card Visa – indiferent dacă destinatarul este înregistrat sau nu în serviciu. Pentru a beneficia de serviciul P2P, clienţii nu au nevoie de un cont separat.

Informaţii despre campania naţională de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul:
-Visa Europe, împreună cu băncile membre din România, a derulat în 2013 a patra ediţie anuală a campaniei naţionale de promovare a utilizării cardului pentru plata taxelor şi impozitelor locale.

-În cadrul campaniei din 2013 a avut loc competiţia naţională între primării pentru plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul, la care au fost invitate să participe toate primăriile din România care acceptă plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul. Pentru a oferi şanse egale tuturor primăriilor participante, primăria câştigătoare a fost desemnată în funcţie de numărul de plăţi cu cardul raportat la 1.000 de locuitori, iar cele şase sectoare din Bucureşti au fost considerate în mod individual în cadrul competiţiei.

-Primăria Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti s-a situat pe primul loc la nivel naţional, înregistrând 65 de tranzacţii de plată cu cardul la 1.000 de locuitori. Topul primăriilor din România în funcţie de numărul de tranzacţii de plată cu cardul la 1.000 de locuitori este completat de Primăria Sectorului 5 (57 de tranzacţii), urmată la mică distanţă de Primăria Sectorului 4 (56 de tranzacţii). În top 10 primării din România privind numărul de plăţi cu cardul a taxelor şi impozitelor locale se mai regăsesc oraşe precum Cluj-Napoca, Braşov, Ploieşti, dar şi comune precum Floreşti (judeţul Cluj) şi Corbeanca (Ilfov).

-Valoarea tranzacţiilor de plată cu cardul a taxelor şi impozitelor locale a crescut în primele nouă luni din 2013 cu 39% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la aproape 115 milioane de lei. Totodată, numărul tranzacţiilor de plată cu cardul a taxelor locale a avansat cu 37%, la 323.000 de tranzacţii, susţinut de plăţile efectuate online cu cardul, care au crescut cu aproape 50% faţă de perioada similară din 2012.

Despre Visa Europe
Visa Europe este o companie de plăţi deţinută şi operată de către băncile membre şi de către alţi furnizori de servicii de plăţi din 37 de ţări din Europa.
Visa Europe îşi desfăşoară activitatea în avangarda tehnologiei pentru a crea servicii şi o infrastructură care permit milioanelor de consumatori, comercianţi şi guverne din Europa să facă plăţi electronice. Companiile membre emit carduri, încheie acorduri cu comercianţii şi determină valoarea comisioanelor pentru comercianţi şi posesorii de carduri.

Visa Europe utilizează un model de business bazat pe volume mari şi costuri reduse pentru furnizarea de servicii companiilor membre. Profitul este reinvestit în vederea susţinerii capitalului şi rezervelor. În ultimii şase ani, Visa Europe a investit peste 1 miliard de euro în tehnologii noi şi infrastructură.
În Europa, există 470 milioane de carduri Visa şi 1 € din fiecare 6,75 € cheltuiţi este pe un card Visa. Segmentul cardurilor de debit reprezintă aproape 80% din portofoliul Visa şi cheltuielile efectuate cu carduri de debit Visa în Europa au depăşit 1.000 de miliarde euro (1.050 miliarde euro) în 2012. Cheltuielile online efectuate cu carduri Visa în Europa în 2012 au depăşit în premieră 200 miliarde euro (212 miliarde euro), reprezentând peste 20% din tranzacţiile procesate de Visa Europe.

Începând cu anul 2004, Visa Europe, fondată în Marea Britanie, este independentă de corporaţia globală Visa Inc., cu o licenţă exclusivă, irevocabilă şi perpetuă în Europa. Ambele companii acţionează în parteneriat pentru a asigura interoperabilitatea globală a plăţilor cu Visa. Fiind un sistem de plăţi european, Visa Europe are capacitatea de a răspunde rapid la cerinţele specifice pieţei bancare europene şi ale clienţilor – deţinători de carduri şi comercianţi – şi să îndeplinească obiectivul Comisiei Europene de a crea o adevărată piaţă internă de plăţi.
Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi www.visaeurope.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *