Camera de Comert Olandeza – Romana: analiza oportunitatilor sistemului medical romanesc

Camera de Comerţ Olandeză – Română, cu sustinerea Eureko – parte a grupului financiar Eureko BV – a organizat în data de 15 Iunie 2010 la Hotel Marriott o conferinta ce face parte din prima Misiune Economică pe servicii şi echipamente medicale organizată în România.

Prin intermediul acestei Misiuni Economice, membrii doresc să afle cât mai multe informaţii privind structura sectorului medical şi în acelaşi timp să identifice eventuale oportunităţi de investiţii.

Printre lectorii care au sustinut prezentari la eveniment s-au numărat Marius de Jong – Liderul Misiunii Economice Olandeze în România, Dr. Bogdan Pană – Director General Executiv al Euroclinic Hospital & Medical Centers, Dr. Peter Oostveen si Dr. Adina Geană – Director al Direcţiei Generale de Management din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Lectorii au abordat subiecte de ultimă oră cum ar fi noutăţi din domeniul echipamentelor medicale, prezentate de domnului Rob Armstrong – Distributor Manager South East Europe al Philips, dar şi starea în care se află sistemul medical românesc public si privat, prin intermediul prezentărilor Dr. Bogdan Pană, respectiv a Dr. Adina Geană. Subiectul legat de fondurile publice si private disponibile pentru sectorul medical a fost prezentat de Dr. Ady Diaconu, Bridge Optimal Solutions precum si de domnul Andrei Baican, director al Diviziei Pentru Medici, Banca Transilvania.

Marius de Jong, Liderul Misiunii Economice Olandeze în România, a declarat: „România trebuie să se concentreze pe inovaţie şi sustenabilitate pentru că doar prin intermediul unor oameni sănătoşi această ţară se poate dezvolta”.

O altă concluzie a întâlnirii de ieri a fost aceea că sistemul medical românesc nu se ocupă cu tratarea bolnavilor cronici ci mai degrabă de tratarea unor cazuri sociale: „În România balanţa sistemului medical este foarte dezechilibrată şi asta pentru că dintre cele 18 milioane de utilizatori ale serviciilor medicale, doar 3,3 milioane sunt plătitori, o situaţie pe care dorim să o reabilităm în viitorul apropiat” a declarat Adina Geana – Director al Direcţiei Generale de Management din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
„În România se oferă mai degrabă tratamente unor cazuri sociale decât celor cronice [..] iar 80% dintre spitale ar trebui inchise deoarece nu îndeplinesc conditiile de igienă impuse de Uniunea Europeană” a adăugat Peter Oostveen.

Camera de Comerţ Olandeză – Română este implicată activ în stimularea economiei româneşti prin intermediul evenimentelor pe care le organizează dar şi prin porţile pe care le deschide. Astfel, „această primă Misiune Economică dedicată segmentului medical românesc este o dovadă a implicării noastre active în economia locală dar şi a încrederii noastre privind dezvoltarea ulterioară a acesteia” a declarat Nuria Simón Artigas, Director Executiv al Camerei de Comerţ Olandezo – Română.

Seminarul “Analiza oportunităţilor sistemului medical românesc” face parte din seria de evenimente de business pe care Camera de Comerţ a Olandei le organizează alături de partenerii săi din Romania şi Olanda, printre care Ambasada Olandei, Eureko, PwC, Delloite, KLM, Den Braven, ING, Friesland Foods, Heineken, KPMG, Philips, Unilever si multi altii, in vederea imbunătăţirii mediului de afaceri din Romania şi a descoperirii de noi oportunităţi de investiţii pe piaţa locală.
Evenimentul a fost urmat de o vizită a Misiunii Economice la două dintre cele mai importante spitale din Bucureşti – Spitalul Municipal şi Spitalul Euroclinic.

Camera de Comerţ Olandeză – Română (Netherlands – Romanian Commerce Chamber – NRCC) este o organizaţie non profit înfiinţată în 2005 cu scopul de a susţine activităţile comunităţii de business olandeze în România cât şi business-ul românesc pe pieţele din Olanda. NRCC reprezintă interesele a peste 70 de membri direcţi ai asociaţiei şi a peste 100 de companii olandeze ce activează în România.

Eureko este grup de asigurări nelistat la bursă activ si in alte ţări Europene decât ţara de origine, Olanda. Obiectul principal de activitate este reprezentat de asigurări – generale, sănătate şi protecţia veniturilor – şi serviciile legate de asigurări de viaţă şi pensii administrate privat. Eureko are un obiectiv clar: să fie asiguratorul cel mai de încredere. Incercăm să realizăm acest obiectiv prin orientare către clienţi şi către rezultate în toate segmentele în care activăm. În 2009 Eureko a înregistrat prime brute subscrise în valoare de aproximativ 20 miliarde euro şi aproximativ 23.000 de angajaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *