„Like New Designers by Perwoll”pentru tinerii designeri si-a desemnat castigatorii

Andreea Castrase_Marea CastigatoareHenkel România, prin marca Perwoll, anunță câștigătorii celei de-a doua ediții a concursului naţional de schiţe de design vestimentar, „Like New Designers by Perwoll”. Astfel, marea câștigătoare desemnată de juriu dintre cele 214 înscrieri este Andreea Castrase, cu colecția „When they stood still”. Premiul de Popularitate, o noutate a acestei ediții, a fost acordat colecției celei mai apreciate de către public, Catharsis”, propusă de Silvia Pavăl.

Marea câștigătoare, tânăra designer Andreea Castrase, va primi 1.500 de euro pentru crearea efectivă, special pentru această competiţie, a unei colecţii de 5-7 ţinute din schiţele sale, care pot fi vizualizate aici: http://atelier.perwoll.ro/like-new-designers-participanti/Andreea-Castrase.html. Colecția „When they stood still” propune ținute alb-negru, inspirate din atmosfera teatrului absurd, cu reprezentări suprarealiste. Sacoul, pantalonul și cămașa clasică devin elemente cheie ce stau la baza morfologiei pieselor, în timp ce jocurile de suprapuneri și drapaje le completează și dau personalitate conceptului creațiilor.

Colecţia creată de Andreea va beneficia de expunere gratuită spre vânzare timp de 6 luni, în perioada februarie – iulie 2014, în showroom-ul şi pe platforma online Molecule F şi în magazinul Band of Creators din Bucureşti.

Juriul competiţiei a fost alcătuit din Adelina Ivan (designer vestimentar), Marian Pălie (stilist de modă), Mirela Bucovicean (fondator Molecule F) şi Constantin Vasile (reprezentant Henkel România, divizia Detergenţi). Criteriile de jurizare au inclus: respectarea temei, originalitatea conceptului şi potenţialul vandabil al creaţiilor.

Premiul de Popularitate a fost acordat colecției „Catharsis”, creată de Silvia Pavăl, datorită celor peste 4.500 de voturi de încredere primite din partea publicului, pe www.atelierperwoll.ro, platforma online a concursului. Câștigătoarea acestui premiu va fi recompensată cu o întâlnire de lucru (workshop privat gratuit) cu fashion designer-ul Adelina Ivan, pentru consiliere în dezvoltarea unei cariere în domeniul designului vestimentar.

Mă bucur că deja de la a doua ediție, concursul și-a mărit considerabil numărul de participanți și înscrierile au devenit foarte bune. Colecția câștigătoare, propusă de Andreea Castrase, are o linie foarte curată și un ritm ce ține de un simț al proporțiilor și al formei. Obiectele vestimentare luate separat se pot combina ușor cu alte piese vestimentare din gaderobă, ceea ce este foarte important din perspectiva vânzării”, declară Adelina Ivan, designer vestimentar şi membră în juriul competiţiei.

Numărul neașteptat de mare de schițe primite din toată țara, dar mai ales nivelul  lor înalt de calitate confirmă succesul acestei ediții a concursului Like New Designers by Perwoll. Schițele câștigătoare semnate de tânăra Andreea Castrase sunt încă o dovadă că școala designului românesc a început să dea roade și a devenit competitivă pe orice piață din Europa și din lume. Nivelul matur de abordare a compozițiilor, diversitatea propunerilor, dar mai ales originalitatea și respectarea temei au fost argumentele decisive în definirea Andreei Castrase ca marea câștigătoare a acestui concurs”, declară Marian Pălie, stilist independent de modă şi membru în juriul competiţiei.

Apreciez în mod deosebit proiectele Perwoll, fiindcă susțin tinerii designeri români. M-a impresionat plăcut nivelul ridicat de creativitate și complexitate al colecțiilor înscrise și recunosc că mi-a fost foarte greu să departajez în topul preferințelor. Abia aștept să văd colecția câștigătoare integrată în Molecule F – voi fi primul cumpărător”, adaugă Mirela Bucovicean, fondator Molecule F și membră în juriu.

Andreea Castrase este masterandă la Universitatea de Artă si Design din Cluj Napoca, secţia  Modă-Design vestimentar, anul I și a realizat un stagiu de practică de 5 luni în cadrul atelierului designerului belgian Ann Demeulemeester, în Antwerp.

Pasiunea pentru modă am descoperit-o relativ târziu, dar m-a fascinat modul în care se pot crea personaje şi felul în care moda poate asimila alte domenii artistice. Premiul este o oportunitate extraordinară de dezvoltare şi consider că realizarea efectivă a acestei colecţii, precum şi expunerea ei, reprezintă un pas important pe plan profesional, de altfel esenţial pentru etapa în care mă aflu”, declară Andreea Castrase, marea câştigătoare a concursului naţional de schiţe de design vestimentar din acest an.

Silvia Pavăl, câștigătoarea Premiului de Popularitate, este studentă la Universitatea Națională de Arte din București, secția Modă, anul I și este pentru prima data când a participat la o competiție de profil, din dorința de a se afirma.

Printre finaliștii concursului, remarcați în mod special de juriu, s-au numărat și: Alexandra Avram, Ana-Maria Gal, Aitai Lorincz, Magdalena Butnariu, Nagy Roxana Iozefina, Ruxandra Flueraș, Lana Dumitru, Lucian Rusu și Alex Tunsu.

Despre concurs

Aflat la a doua ediție, concursul naţional de schiţe de design vestimentar organizat de Perwoll s-a bucurat de un număr impresionant de înscrieri, de trei ori mai mare față de anul trecut – și care se pot vedea pe pagina competiţiei. Cei 214 de participanţi din acest an, atât persoane cu studii de profil, cât şi tineri amatori, au propus 10-15 schiţe prêt-à-porter, pe tema „tendințe alb-negru”.

Prima ediţie a concursului, organizată de Perwoll în 2012 pe tema “culori”, a fost câştigată de tânărul designer clujean Cătălin Vălean, cu colecţia “Tranziţii”. Premiul acordat de Perwoll a reprezentat prima susținere în debutul său ca tânăr designer și a anticipat succesul de care se bucură acum datorită talentului său. La numai un an după, el a devenit un nume cunoscut în lumea modei – în prezent, lucrează la o companie de modă în Germania și recent a câștigat Best Young Designer în cadrul Elle Style Awards 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *