Viziunea participanţilor la proiectul “Become a Leader!”

Studentii bursieri si companiile partenereCamera de Comerţ Americană în România (AmCham România) a organizat proiectul “Become a Leader!”, în cadrul căruia au participat 11 studenți și care s-a finalizat cu redactarea lucrării intitulate „România în 2022“.

Aceasta sintetizează viziunea participanților privind o Românie mai prosperă şi mai dezvoltată decât cea din prezent și conține obiective concrete şi soluţii pentru ameliorarea sistemului de învăţământ, de sănătate sau cel al diplomaţiei şi relaţiilor internaţionale.

“Două săptămâni de “shadowing” la Dentons și UPC au însemnat posibilitatea de a face cunoștință cu companii la nivel real. Am întâlnit oameni care cred în puterea exemplului, au obiective comune și sunt dedicați misiunii de evoluție a companiei. Pentru mine ”Become a Leader!” a însemnat șansa de a-mi lărgi orizonturile de cunoaștere și de a vedea oportunități acolo unde nu m-aș fi gândit că ele există”, a declarat Monica Bota Moisin, intern la Dentons (fost Salans) şi UPC.

“Become a Leader!” s-a adresat studenţilor în anii terminali oferindu-le o imagine a parcursului profesional ca viitori lideri. Participanții la proiect au avut posibilitatea ca timp de două săptămâni să observe și să învețede la directori generali şi manageri cu experienţă din cadrul unor companii renumite din România, elemente ale proceselor de management, modalități concrete de lucru și mecanisme de luare a deciziilor.

„Proiectul“Become a Leader!”a reprezentat o oportunitate atât pentru tinerii implicaţi, cât şi pentru companiile care au acceptat să-şi deschidă porţile pentru aceştia.Am avut ocazia să cunoaştem şi să îndrumăm profesional studenţi străluciţi care au demonstrat potenţialul liderilor de succes ai zilei de mâine. AmCham România își exprimă convingerea că acest proiect va deveni un exemplu de bună practică și pentru alte organizații ale mediului de afaceri, astfel încât tinerii dornici să facă performanță să poată avea o experiență profesională directă, la cele mai înalte standarde”, a declarat Bogdan Ion, membru al Consiliului Director al AmCham România și Country General Manager EY.

Proiectul a fost structurat astfel încât fiecare participant să petreacă o săptămână de „shadowing” în două companii și să participe la activităţi şi seminarii organizate de AmCham România. În timpul stagiului, participanții au beneficiat de o bursă de 500 de euro.

Proiectul a fost posibil datorită implicării active a membrilor AmCham România, în calitate de parteneri: PRAIS Corporate Communications, Citibank, Dentons (fost Salans), EY, Hewlett-Packard, General Electric, Intel Corporation, Microsoft, PwC, Oracle, Raiffeisen Bank, UPC, şi susținători: AchieveGlobal și Junior Achievement.

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) este cea mai importantă asociaţie profesională de afaceri cu o contribuţie semnificativă în procesul de consultare în privința legilor şi reglementărilor, cu efecte asupra mediului de afaceri din România. De-a lungul celor 20 de ani de activitate, AmCham România a rămas ferm angajată în facilitarea unui dialog deschis între autorităţi şi comunitatea de afaceri pe care o reprezintă. Expertiza membrilor AmCham România este oferită autorităţilor prin intermediul grupurilor de lucru dedicate unor domenii precum fiscalitate, sănătate, energie, concurenţă, tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, piaţa muncii, resurse umane şi educaţie, achiziţii publice, turism, infrastructură şi guvernanţă corporatistă.

AmCham România reprezintă peste 350 de membri – companii americane, internaţionale şi locale, este afiliată Camerei de Comerţ a SUA şi membră a Consiliului European al Camerelor de Comerţ Americane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *