FOTO: Cea mai scumpa masina din lume – Ferrari 250 GTO, 52 milioane USD

Untitled1Maşina roşie de curse, deţinută de colecţionarul Paul Pappalardo din Greenwich, Connecticut, a fost cumpărată în septembrie de o persoană a cărei identitate a rămas secretă, într-o tranzacţie privată, au declarat trei traderi care au confirmat achiziţia şi preţul, pentru Bloomberg News.

Automobilul, un Ferrari 250 GTO, din 1963, a fost vândut într-o tranzacţie privată pentru 52 de milioane de dolari, devenind cea mai scumpă maşină din lume, relatează Bloomberg.

1962Ferrari250GTOferrari-250-gto

 

 

 

 

 

 
Ferrari-250-GTO-1962-Red

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Preţul este cu 49% mai mare decât cel plătit anul trecut pentru un alt automobil 250 GTO.

Valoarea maşinilor clasice, în special Ferrari din anii ’50 şi ’60, continuă să crească, atrăgând noi entuziaşti, investitori şi speculatori, fapt care provoacă temeri legate de formarea unei bule speculative pe piaţă.

„În prezent, se consideră că GTO este maşina de top. Esta ca Mona Lisa. Are mister. Dacă ai GTO, ai o colecţie grozavă”, a declarat Don Williams, analist al Blackhawk Collection.

Maşina a fost cumpărată de Pappalardo în 1974, a fost restaurată şi a fost condusă de colecţionar în multe curse de maşini istorice, inclusiv la Le Mans Classic în 2002.

ky08432b_4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa: mediafax

2 thoughts on “FOTO: Cea mai scumpa masina din lume – Ferrari 250 GTO, 52 milioane USD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *