Premiul «CHRISTOPHE PRALONG » acordat in Elvetia a reunit ELITA FINANCIAR-BANCARA si de afaceri in jurul Romaniei


Bucuresti, 14 Octombrie 2011. O noua editie a Turneului de Golf care strange fonduri pentru Premiul « Christophe Pralong » s-a desfasurat saptamana trecuta la Lausanne, in Elvetia, sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) din Romania. Premiul este acordat anual in cadrul Universitatii din Lausanne unui/unei student/e care face un proiect umanitar sau de economie sociala intr-o tara emergenta sau un nou stat membru al Uniunii Europene.

In ultimii ani, Premiul « Christophe Pralong » a finantat proiecte studentesti cum ar fi: crearea unei mori de cereale intr-un orfelinat din Burkina Faso, construirea unui adopost pentru uscarea plantelor medicinale in Vietnam, un proiect de micro-irigatie in Niger si un atelier de croitorie in Coasta de Fildes. Premiile, in valoare de 10,000 de Franci elvetieni fiecare, sunt destinate studentilor din universitatile elvetiene iar, incepand din 2012, Premiul « Christophe Pralong » va finanta de asemeni scolarizarea unui tanar/unei tinere roman/romance la HEC Lausanne.

Premiul « Christophe Pralong », aflat la a V-a editie, este infiintat de o romanca in memoria sotului sau, si este finantat, intre altele, printr-un Turneu de Golf la care participa elita financiar-bancara si de afaceri din regiunea lemanica, una dintre cele mai prospere zone din lume. Atat Premiul cat si Turneul sunt finantate exclusiv din fonduri private.

Gazduit la Castelul Bonmont, la jumatatea drumului intre Lausanne si Geneva, Clubul de Golf Bonmont este renumit printre specialisti datorita conditiilor excelente de joc si frumusetii domeniului. In acest an, Turneul « Christophe Pralong Challenge » s-a aflat sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe din Romania. Evenimentul a fost cu atat mai important cu cat anul acesta Romania si Confederaţia Elveţiana au marcat 100 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice. La eveniment a participat si ambasadorul Romaniei in Elvetia, Dna Anca Opris, precum si reprezentanti ai mediului de afaceri din Romania.

«Este un privilegiu pentru Romania sa se faca remarcata de catre elitele elvetiene, prin actiuni caritabile destinate educarii tinerilor. Asistenta pentru dezvoltare este o obligatie care revine oricarui stat membru UE, iar o astfel de actiune nu poate decat sa ne bucure si sa demonstreze implicarea reprezentantilor societatii romanesti in proiecte care sustin solidaritatea internationala si promovarea in randul tinerilor a acestui concept extrem de actual », a declarat cu acest prilej Doris Mircea, Director General de Comunicare si Purtator de Cuvant al MAE.

In afara de oameni de afaceri si de finante, printre cei 125 de participanti la Turneu s-au numarat si sportivi de renume cum ar fi campionul de ski Roland Collombin, starul hockeyului Andrei Bashkirov, sau Jon Fergusson, baschetbalist de renume si artist.

In ciuda timpului capricios, care i-a obligat pe participanti sa joace golf sub rafale de ploaie, intreaga reuniune s-a aflat sub semnul convivialitatii,fiind organizate degustari de vinuri si produse specifice elveţiene, tratamente cosmetice şi de relaxare, test-drive-uri de Ferrari si Maserati, etc. Festivitatea de premiere a fost urmata de o cina de gala in care s-au licitat opere de arta, suveniruri sportive sau pachete turistice inedite, printre care vizitarea uzinelor Ferrari din Italia. Marele premiu al tombolei organizate in beneficiul Premiului « Christophe Pralong » a fost un ceas Chopard.

One thought on “Premiul «CHRISTOPHE PRALONG » acordat in Elvetia a reunit ELITA FINANCIAR-BANCARA si de afaceri in jurul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *