Actiunile Facebook au atins un maxim istoric – 76,74 USD/titlu

A view of Facebook's logo May 10, 2012 iAcțiunile rețelei de socializare Facebook au atins joi un maxim istoric după ce creșterea veniturilor din publicitatea pe dispozitive mobile a ajutat cea mai mare rețea de socializare din lume să afișeze rezultate trimestriale peste estimările analiștilor, transmite Reuters.

Pe platforma Nasdaq, acțiunile Facebook erau joi în creștere cu 7,6% până la nivelul record de 76,74 dolari per titlu. La acest preț, valoarea de piață a Facebook se apropie de 200 de miliarde de dolari, ceea ce pune Facebook în poziția de a devansa IBM în calitate de a patra mare companie americană din sectorul tehnologiei. Primele trei poziții sunt ocupate de Apple Inc, Google Inc și Microsoft Corp.

De asemenea, cel puțin 27 de firme de brokeraj și-au majorat țintele de preț pentru acțiunile Facebook până la 100 de dolari. La un astfel de preț per acțiune, Facebook ar avea o valoare de piață de peste 250 de miliarde de dolari.

Facebook a raportat miercuri o creștere de 151% a veniturilor din publicitatea pe dispozitive mobile în trimestrul al doilea, acestea fiind responsabile pentru 62% din veniturile totale din publicitate. Veniturile de 2,91 miliarde de dolari raportate de Facebook în trimestrul al doilea au fost superioare estimărilor analiștilor care mizau pe venituri de 2,81 miliarde de dolari.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *